Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Hüzeyfe FINDIK
Hüzeyfe FINDIK
EĞİTİMDE BİTMEYEN ARAYIŞLAR
Bundan yaklaşık on yıl öncesiydi. Bir öğretmenimiz çocuğunu birinci sınıfa kayıt yaptırmak istiyor, ancak tavsiye edilen öğretmenlere bunun mümkün olmadığından bahsediyordu.
Aradan zaman geçti, bu öğretmenimizle karşılaştığımızda,  bir başka ilçede bir okula görüşmeye gittiğini ve okul idaresinin kendisine üç öğretmen ve her biri için üç ayrı fiyat önerisini yaptıklarını dinlemiştim.
 
O yıllarda lisede ön kayıtları biz yapıyor ve sistem üzerindende not ortamasına göre öğrenci kayıtları alınıyor, kontenjan durumuna görede  küçük müdahaleler yapmak zorunda bırakılıyorduk.
 
İşimiz çok zordu. Refaransla, yada telefonla kayıt istekleri, şikayetler, basının okulun kapısında velilerle görüşmeye çalışmaları, müfettiş incelemeleri gibi,  buna benzer ruh dengemizi bozan örnekler.
 
O dönemde kaç arkadaşımı,  akrabamı yada tanıdığım insanı küstürdüm bilmiyorum. Adaletli ve dürüst olmak için çok gayret sarfetmiş ve sonunda ilaç kullanmaya başlamıştım.
 
Bu gün gelinen noktada bunların çoğu artık kalmadı. Öğrenci kayıtında sınavlı okullara herkes alıştıda, ancak diğer okullara adres ön şartlı ve merkezi sistemle kayıt yapılmasına rağmen" Bir şeyler yapamaz mısınız? Diyerek rica etmeler yada birilerine telefon ettirmeler maalesef devam ediyor.
 
Velhasıl, kreşinden başlayıp üniversite bitirene kadar, altı farklı okulda eğitim alan çocuklarımız için adres, öğretmen, okul ve şehir aramaya, çok alternetifli çözümler üretmek içen  bu yönde  pek çok fedakarlıktada  bulunmaya sanırım  hep devam edeceğiz.
Bu yazı toplam 30066 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber