Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Hüzeyfe FINDIK
Hüzeyfe FINDIK
Bu Felaketten Kime Ne Düştü

  Ülkemizin tarihsel felaketlerine bir yenisi daha eklendiği gün, 2014 yılının 13 Mayısı tarihlere not düşüldü. Önce yerin derinlerine bir ateş düştü.  Ardından bu ateş sinsice kuşatıverdi aynı kaderin kurbanlarını. Sonra yerin üstünde herkes sevdiklerinden bir haber alma peşine düştü.

 

  Acı haber aynı anda düştü tüm ajanslara. Bütün haber kaynakları en çarpıcı görüntü ve sözleri yakalama peşine düştü. Onları izleyen birçok insan tarifsiz bir dehşete düştü. Her olayda olduğu gibi bu felaketle ilgili derin analizler yapan uzmanlara çok laf düştü. Onların açıklamalarından etkilenen insanlarımızın dillerine adresi belli göndermeler düştü. Ülke gündemine öyle bir girdi ki, önceliklerimizin birçoğu boşa düştü.

 

  Elde edilen her bilgi rastgele konuşulmaya başlanınca, kim bundan ne anladıysa onun zihnine farklı bir algı düştü. Ortamı bulandırmak isteyenlere bulunmaz bir fırsat düştü. Sınırlarımızın dışına çıkarak, dünya ajanslarında flaş haber olarak düştü. Bizi sevenler acılarımızı paylaşırken, sevmeyenlerin ülkemiz adına beyanatları haber servislerine düştü.

 

  Bu felaketin peşine ilgili ilgisiz her kes düşerken, birinci derece sorumlu olanlar bundan nasıl kurtuluruz hesabına düştü. Birilerini suçlamak, birilerinin aleyhine yazıp, konuşmak için ortam arayanlar, suçlayacak delil arama peşine düştü. Kimileri bundan biz nasıl faydalanırız arayışına düştü. Oysa gün geçtikçe sevdiklerinden haber alamayanların yüreğine hüzün, gözlerine tarifsiz bir endişe düştü. Samimi ve iyi niyetli birçok insan acıları paylaşabilmek için ne yapabilirimin derdine düştü.

 

  Peki, bundan sonra ne olacak? “Bizimde payımıza bir şeyler düşsün” diye harekete geçenler bir müddet sonra yardım kampanyalarını canlı yayınlarla ekranlara taşıyacaklar. Bankalara hesaplar açılacak. Binli, milyonlu rakamlarla yardım listeleri basınımıza düşecek, aynı Van depremi sonrası olduğu gibi.

 

  Ya daha sonrası, bu vaat edilen yardımların büyük bir kısmı asla verilmeyecek ve kampanyayı yapanların sitem dolu sözleri düşecek o çok izlenen ekranlara. Her yıl anma programları yapılacak, “Unutmadık sizi” sözleri havada uçuşacak, kimileri vicdanlarını rahatlatmak, kimileri de bir yerlere vurmak için.

 

 Ve nihayet… Bir müddet sonra gündemimizden bu felakette düşecek. Ziyaretler, teselliler, yoğun ilgiler ve yardım vaatleri birer birer bitecek. Eminim ki, devletimiz bu insanlara gereken şefkati gösterecek.  Fakat her şeye rağmen, hani bizde bir söz vardır; “Ateş düştüğü yeri yakar” diye. İşte o ateş düştüğü yüreklerde uzun yıllar acı ve hatıralarıyla yanmaya devam edecek.

 

Bu yazı toplam 23671 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber