Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Hüzeyfe FINDIK
Hüzeyfe FINDIK
Hasat ve Hesap Zamanı

İki ay öncesinden haberdar edilen ve hazırlığı yapılan, oruç tutana tutmayana saygı tartışmalarının pek yapılmadığı, ya da oruç ibadetini insanların imanını sorgulama ortamına çekmeden, bir Ramazan Ayı"nın daha sonuna geldik.

 

Ramazan Ayı boyunca Afrika"nın yoksul ülkelerinde sofraya konan bir kap yiyecekle ailecek iftarını yaparak Allah"a şükredenlerde, iftarını bilmem hangi lüks mekânlarda israf boyutunda yapanlarda bu ayı tamamladılar.

 

Zulüm altında, zalimin hapishanelerinde verilecek bir lokma yiyecek ve bir bardak suyla iftarını yapanlarda, Ramazan ayı gündeminde olmadan, kendi ülkesinin tüm nimetlerinden faydalanıp da hala özgürlük diye tepinenlerde bu ayı tamamladılar.

 

Başlarına bir bomba düşme korkusuyla yaşayanlarda, iftar saatinde kapıları tekmeyle açılarak meçhule götürülenlerde, şehir sıcak olur diyerek yayların serin gölgelerinde iftar açarken, şükür yerine şikâyetlerle gün sayanlar da bu ayı tamamladılar.

 

Oruç tutmamak için hocadan fetva, doktordan hastalık onayı alanlarda, fetvayı kalbine sorup, şifayı Allah"tan umarak oruç tutanlarda bu ayı tamamladılar.

 

Oruç tutmadığı halde, iftar saatlerinde kalabalık ortamlarda arz-ı endam edenlerde, iftar saati yaklaşınca ailesine ne hazırlayacağının kaygısına düşenlerde bu ayı tamamladılar.

 

Bu ayda hangi muhtacın ihtiyacını gidereyim diye hayırda yarışanlarda, Allah"ın kendine verdiği serveti kendi kazandığını zannederek sımsıkı tutanlarda bu ayı tamamladılar.

 

Günün sıcağında çalışırken dudakları susuzluktan birbirine yapışanlarda, gündüzleri yatlarda soğuk içeceklerini yudumlayıp, geceyi eğlence merkezlerinde sabaha kavuşturanlarda bu ayı tamamladılar.

 

Oruç tutarken kimseyi üzmeyen, merhamet duyguları tavan yapanlarda, açlık ve susuzluktan vücut kimyası bozulunca çevresini kırıp dökenlerde bu ayı tamamladılar.

 

İmkânı olduğu halde iftarını tek bir insanla paylaşmayanlarda, elindeki yiyeceklerle yoksulun kapısını çalıp onunla iftar yapanlarda bu ayı tamamladılar.

 

Evet, Ramazan sadece ne bizim evimize, ne şehrimize ne de ülkemize uğradı. O, kutupları, kıtaları, ülkeleri ve mevsimleri ziyaret etti. Her beldeden, her ülkeden ve her gönülden hasadını yapıp gitti. Sahi biz, bu ay biterken hasadımızı ve hesabımızı iyi yapabildik mi, ne dersiniz?

 

Yeni ramazanlarda buluşmak dileğiyle, bayramınızı tebrik ederim.

Bu yazı toplam 27908 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber