Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Hüzeyfe FINDIK
Hüzeyfe FINDIK
NEREDEN BAŞLAMALI?
 Genç adam, bir haftanın yorgunluğundan sonra pazar sabahı kalktığında, tüm haftanın yorgunluğunu atacağını düşünmüştü. Bu hayalle gazetesini eline aldı ve koltuğuna keyifle oturdu. Bütün gün evde dinlenmenin kendine iyi geleceğini düşünürken, çocuğu koşarak geldi ve sinemaya ne zaman gideceklerini sordu.
 
  Baba çocuğuna söz vermişti, o hafta sonu sinemaya götürecekti. Oysa hiç dışarıya çıkmaya niyeti yoktu ve bir bahane uydurması gerekiyordu. Okumakta olduğu gazetenin ekinde gördüğü dünya haritası onun için aradığı bahane olabilirdi. Önce dünya haritasını küçük parçalara ayırdı ve çocuğuna dönerek; “Eğer bu haritayı düzeltebilirsen seni sinemaya götüreceğim” dedi.
  Çocuk harita parçalarını alıp birleştirmek için yanından uzaklaşınca, onu sinemaya götürmekten kurtulduğunu düşünerek seviniyordu. Çünkü ona göre en iyi coğrafya uzmanını getirsen de akşama kadar bu haritayı düzeltemezdi.
 
  Aradan on dakika geçtikten sonra çocuk babasının yanına koşarak geldi ve “ baba, haritayı düzelttim artık sinemaya gidebiliriz” dedi. Babası, önce inanamadı ve görmek istedi. Gördüğünde ise, hayretler içinde bunu nasıl yaptığını sordu. Çocuk,”bana verdiğin haritanın arkasında bir insan resmi vardı. İnsanı düzelttiğim zaman, dünya da kendiliğinden düzeldi” dedi.
 
   Bahsi geçen olayın, insanı düzeltmek yada değişim üzerine verilecek en güzel örneklerden biri olduğu kanaatindeyim. Acaba hiç dikkatimizi çekti mi?  Pek çok insan her fırsatta çevresinde düzeltilmesi gereken yanlış şeylerden bahseder. Sürekli bir şeylerden şikâyet eden bu insanları konuşturacak olsanız,  emin olunuz her birinin bunları değiştirme adına mutlaka bir çözüm önerisi de vardır. Fakat burada yapılan en büyük hataya gelince, kendisine fırsat verilse bütün düzensizlikleri değiştirme iddiasında bulunun bu insanların çoğu, kendilerine gelince asla kusur kabul etmezler.
   Bu açıdan bakılacak olursa, sanırım yapılması gereken ilk şey, fırsat verildiğinde her yeri düzeltmeye talip olan insanın buna ilk önce kendisinden başlaması gerektiğidir. Çünkü kendini düzeltebilen insan, büyük hedeflerin öncüsü ve insanların gelecekten ümit var olmasının habercisidir. Eğer değişime ve değiştirmeye talipseniz, bu insan neden siz olmayasınız? 
  
 
Bu yazı toplam 20254 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber