Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Hüzeyfe FINDIK
Hüzeyfe FINDIK
ÖNYARGI

Büyük bir hava meydanının bekleme salonunda, genç bir kadın uçağına binmek üzere bekliyordu. Uçağın hareket saatini beklerken, zaman geçirmek için bir kitap ve bir paket küçük kurabiye satın aldı. Dinlenmek ve kitabını okumak için bekleme salonunda bir koltuğa oturdu.

  Kurabiye paketinin durduğu sehpanın yanındaki koltuğa bir adam oturdu. Dergisini açıp okumaya başladı. Genç kadın ilk kurabiyesini aldı. Adam da bir tane aldı. Bu durumdan çok rahatsız olmuştu.”Günümde değilim, yoksa sana haddini bildirirdim” diye düşündü.

  Genç kadın bir kurabiye alıyor, adam da bir tane alıyordu. Kadın çıldıracak gibiydi ama olay çıkarmak istemiyordu. Nihayet son kurabiye kalınca kadın; “Bu küstah adam şimdi ne yapacak ?” diye düşündü. Adam son kurabiyeyi aldı, onu ikiye böldü ve bir parçayı kadına verdi.

 Bu hareketten sonra iyice sinirlenen kadın, öfke içinde kitabını ve diğer eşyalarını alıp, hızla giriş salonuna oradan da uçağın içine yöneldi. Uçağın hareket saatinin gelmesi onun imdadına yetişmişti.

 Uçaktaki koltuğuna oturdu. Gözlüğünü almak için çantasını açtığında şaşkınlık içinde kalmıştı. Çünkü kurabiye paketi açılmamış olarak orada duruyordu.

  Çok utanmıştı. Ne kadar büyük bir yanlış yaptığını anlamıştı. Çünkü kurabiye paketini açmadan çantasına koyduğunu unutmuştu. Adam kendi kurabiyelerini, hiç olumsuz bir tavır takınmadan ve onu uyarmadan kendisiyle paylaşmıştı.

   Kadın kurabiyelerinin paylaşıldığını düşünerek çok sinirlenmişti. Ve şimdi bu durumu da açıklama şansı yoktu. Bu hatasından dolayı özür dileme olanağı da kalmamıştı.

 Bu yazımda sizinle paylaşmaya değer gördüğüm bu olayın bir türlü vazgeçemediğimiz ön yargılarımız konusunda çok güzel bir örnek olduğuna inanıyorum. Bu olay yaşanmış mıdır, yoksa birinin düşünsel bir kurgusu mudur bilmiyorum fakat bizlerin de yaşamından bir parça taşıdığı için sizlerle paylaşmak istedim.    

    Önyargılarından dolayı hatasını kim, nasıl telafi ediyor bilinmez, fakat

Taş atıldıktan,  söz ağızdan çıktıktan, fırsat kaçtıktan ve zaman geçtikten sonra, bunların doğuracağı olumsuz sonuçları telafi etmenin zor olduğu gerçeğini sanırım hepimiz kabul ederiz.

  Lütfen, önyargılarımızdan kurtulalım, kişileri ve olaylara bakış açımızı daha pozitif kılalım. Böylece hem kendimiz daha mutlu oluruz, hem de başkalarının mutlu olmasını sağlarız.

  

Bu yazı toplam 23632 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber