Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Cezmi YURTSEVER
Cezmi YURTSEVER
Türkiye Topraklarında “İSRAİL’İN KURULMASI” Gerçekleşiyor

-1948 yılında İsrail Devleti"nin kurulmasından sonra izleyen yılarda ABD ve İsrail, Irak"taki Barzanilerin liderliğinde süren Kürt siyasi harekatına destek verdiler.

-Molla Mustafa Barzani"nin 1957 yılında İsrail"i ziyareti ve yapılan gizli anlaşmalarla İsrail"in Irak"taki çıkarları uzun vadeli olarak desteklenmiştir.

-İsrail, 2009 yılından itibaren Türkiye ile gerginleşen siyasi ilişkilerinden dolayı PKK eylemlerine arka planda destek vermektedir.

-PKK"ya karşı kendi topraklarını koruyamayan Türkiye topraklarında “İSRAİL DEVLETİ” kurulmuş olacaktır.

-İsrail Savunma Bakanı Şaul MOFAZ, 2009 yılında Irak"ı ziyaret ederek kendi ataları ve akrabaları ile tanışmıştır.

-Tarihi belgeler,Barzani ailesinin kökenlerinin kripto Yahudi (gizli Yahudi) olduğunu göstermektedir.

 

Tarih sahnesindeki aktörlerin hareketlerini belirleyen en önemli güç kaynağı  yaşanmış tarihin hafızası olan belgelerdir. Bu  sözlerden sonra hemen şu bilgileri verelim:

    -İsrail Devleti 1948 yılında kuruldu. Ve kısa sürede Irak"ta yaşayan Yahudi asıllı aileler İsrail"e göç ederek yerleşti. Günümüzde İsrail"de yaşayan Kürdistan Yahudilerinin sayısı 250.000 civarındadır.

    -İsrail Savunma Bakanı Şaul Mofaz, 2009 yılında Irak"ı ziyaret ederek kendi atalarının yaşadığı topraklarda akrabalarını ziyaret ederek hasret gidermiştir.

    -İsrail"in kahramanlar tarihinde en önemli isimlerinden birisi de Irak Yahudilerinden olan Moshe Barzanidir.1928-1947 yıları arasında yaşayan Moshe Barzani, Irak"da faaliyet gösteren Yahudi silahlı “Lehi” örgütünün üyesi idi. İngiliz sömürge yönetimi tarafından yaptığı sabotajlar ve öldürmelerden dolayı idama mahkum edildi ve infaz gerçekleştirildi. Moşhe Barzani"nin mezarı günümüzde Kudüs"teki Zeytindağındadır.

    İsrail. 1950"li yılardan başlayarak sonraki yılarda Molla Mustafa Barzani"nin liderliğinde devam eden Irak yönetimine karşı isyan ve savaş harekatını daime desteklemiştir.

Molla Mustafa Barzani,1967 yılında İsrail"e bir gezi yaptı. Ve İsrail Savunma Bakanı Moşhe Dayan ile görüştü. Barzani, bu ziyaretinin anısına “Kürt hançeri” hediye etti. Ve Kerkük"teki petrol rafinerilerinin bulunduğu bölgenin ayrıntılı haritasını verdi. Ve1967 yılında İsrail destekli bir operasyon sonucu Kerkük rafinerisi bombalanarak çalışmaları durduruluyor.

    Molla Mustafa Barzani ile Moşhe Dayan"ın bu gezi anısına çekilmiş fotoğrafları bulunmaktadır.

    Molla Mustafa Barzani"de sonra oğlu Mesut Barzani"de siyasi mücadelesini sürdürürken ABD ve İsrail"in doğrudan desteğini almıştır.  Saddam yönetiminin Küveyt"e müdahalesi ve arkasından Irak"ın kuzeylinde ABD korumasında bir Kürt otonom bölgesinin ortaya çıkarılması ve en sonunda da ABD"nin Irak"a müdahalesi ve Saddam rejiminin devrilmesi ile birlikte “IRAK KÜRDİSTANI” yönetiminin kurulması birbirini izlemiştir.

    Özetle söylemek gerekirse 2009 yılında İsrail"in Gazze"ye saldırısı ve sonrasında Tayip Erdoğan"ın “one minute” çıkışı ile devam eden ve İsrail ile  çatışmaya dönüşen gelişmelerle birlikte PKK terörü artarak Türkiye"nin gündeminin en önemli sorunu haline getirilmiştir.

    Her geçen gün mevzi kaybeden Türkiye, “İç savaş” ve bölünme tehlikesi ile karşı karşıyadır.  İsrail, Türkiye"nin yumuşak karnı olan “Kürt sorununu” dolaylı yolardan destekleyerek Türkiye"yi kaos ortamına sürükleyen bir çalışmanın da içindedir. Irak"ın kuzeyini ve Türkiye"nin Güneydoğusunu içine alan Kürt yönetimlerinin güçlendirilmesinin kısa açıklaması: “ Türkiye topraklarında ve Irak"ın kuzeyinde yeni ve büyük İsrail"in kurulması” anlamına gelir…Bu düşünceler Tevrat"ta açıklanan Fırat ile Nil arasındaki toprakların Yahudi anavatanı sayılması düşüncesinin de canlandırılmasıdır.

Bu yazı toplam 25635 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ramazan Kağan Kurt / 25 Mart 2011 Cuma 08:00
elinize sağlık Teşekkür ederim Saygılar.
http://www.ortadogugazetesi.net/makale.php?id=1094
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber