Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Cezmi YURTSEVER
Cezmi YURTSEVER
Adana TÜYAP Fuarındayım

-Adana"da 12-17 Ocak 2010 tarihleri süresince TÜYAP Kitap fuarı açılıyor.

   -Adana o günlerde Türkiye"nin her yerinden gelecek yazarlar ve yayınevleri ile buluşacak.

   -Gazeteniz EKSPRES de TÜYAP Fuarında standında  okurları ve yazarlarını buluşturuyor.

    -Tarihci Cezmi Yurtsever olarak ben de o günlerde EKSPRES Gazetemizin standı bulunacağım.

 

 

    Adana"da TÜYAP Kitap fuarı günlerinin gelmesi ile birlikte bilgi ve kitaba ilgi duyanları bir heyecan alır. Türkiye"nin her yerinden bilim adamları yazarlar kitapevleri Adana"ya gelir. Şehrin kuzeyinde ve 100. Yıl mahallesinin kıyısında modern tarzda inşa edilen TÜYAP Fuar binasında bulunmak veya yeni yayınları görmek, yazarlar ile merhabalaşmak, bütçenin elverdiği kadarı ile kitap satın alarak yayınlara destek vermek özetli bilgi ve dostluğu paylaşmak bir insan için en büyük mutluluk kaynağıdır.

   Adana"da Fuar çalışmalarını yürüten Saygıdeğer Bülent Yamaç"ın Adana"ya ve Türkiyeye kazandırdıklarını onu yakından tanıyanlar çok iyi bilir. Sayın Yamaç, yoğun bir çalışma temposu içinde çalışır. O"nu makamında bil pek bulamazsınız. Çünkü gezeceği yerler ve görüşeceği insanlar vardır.

 

    EKSPRES GAZETESİNİN  YAZARA VE BİLİME OLAN DESTEĞİ

 

    Ekspres Gazetesinde son 3 yıldan beri bazen aralılarla bazen da beli zaman diliminde süreli olarak Tarih sohbetleri yazıyorum. Yazıların renkli ve okunması için de bol resim ve belge ile süslüyorum.  Arşivlerden yılar boyu derlediğim bilgileri yazmak ve yayınlamakta EKSPRES Gazetesi bana en büyük yardımcı oldu. Örneğin 5 Ocak 2010 günü Adana Kürkçüler Cezaevinde Mili Mücadele konulu konferans vermeye gittiğimde beni izleyenlere tanıtan Saygıdeğer Oğuzhan hoca, “Arkadaşlar her gün okumak için size gelen Ekspres gazetesinin köşe yazarı Cezmi Yurtsever şu an karşınızda” açıklamasını yaptı.  Ekspres gazetesi bir şekilde her gün yayınlanır ve Adana"da pek çok işyeri ve kamu kuruluşuna onu izleyenlerin eline ulaşır. Haberler, yazarların yorumları ve de bu arada benim tarihi konulardaki yazımlarım okuyuculara ulaşır.  Ekspres Gazetesinin sahibi saygıdeğer Hakan Bülent Yardımcı, az konuşur öz konuşur, heyecanlıdır. İnsan sarrafıdır. Çalışanlara ve topluma yararlı olanları gazetenin kapılarını sonuna kadar açar. Ve sorunlar karşısında arkadaşlarını korumak için kendisini siper eder.

    Ekspres Gazetesi son zamanlarda sayın Sebahattin ÜTKÜR ile birlikte yeni bir yapılanmaya girdi. Gazetenin hazırlanması, baskısı daha bir özenle gerçekleştiriliyor. Adana"da yerel olarak yayın yapan EKSPRES"in, ulusal gazeteler gibi yakın bir zamanda daha aktif olacağını düşünüyorum. Bizlere kapılarını sonuna kadar açan ve destekleyen saygıdeğer Hakan Bülent Yardımcı"ya, TÜYAP Fuarı yöneticisi  sayın Bülent Yamaç"a  çok teşekkür ederim.

    Bu satırları yazarken aklıma Evliya Çelebi"nin 1671 yılında Adana"ya gelişi, gezmesi ve kenti anlatması ile ilgili deftere yazdıkları geldi. O yılarda bir bilim adamı ve gezginin Adana"yı camileri, köprüyü, şehir halkını yazması bizler için bilgile uzanan pencere özelliği taşıyor. Evliya Çelebi"nin yazdığı notları ve defterleri onun ölümünden iki yüzyıl sonra yayınlandı. O"nun yazdığı Seyahatname kitabı Osmanlı ülkesinin bir fotoğrafı gibidir. Aynı zamanda Adana"nın da en güzel anlatımıdır.  Sel gider kum kalır misali laf uçar ama yazılanlar kalıcı olur sözleri ne kadar doğru. Toplumun yazarlarının sanatçılarının çoğalması o toplumun bilgi ve teknolojiye uzanması demektir. Gelişip güçlenmesi demektir.

   Özetle: EKSPRES Gazetesinin saygıdeğer okuyucu dostlarımı EKSPRES Gazetesinde bekliyorum. Unutmayın ki orada sizden birisi, arkadaşınız, dostunuz vardır. Tanışmak sohbet etmek ve sizlerle bilgilerini paylaşmak isteyen…

Bu yazı toplam 25446 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber