Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Cezmi YURTSEVER
Cezmi YURTSEVER
“ Top Sakallı” Murat Bardakçı’nın Göstermek İstedikleri!

-Tarihi konuları gazeteci kimliği ile araştıran ve yayınlayan Murat Bardakçı"nın özellikle Osmanlı"da cinsel ilişkiler ve kadın konularına meraklı olduğu ortaya çıkıyor.

 

-Bardakçı"nın Habertürk gazetesinde yayınladığı Tarih Dergisinde Osmanlı kadınlarını seks malzemesi olarak gösteren görsel belgelere yer vermesi tarihi sulandırması olarak da görülebilir.

 

-“Top bakalı” görüntüsü ile Murat  Bardakçı"nın toplumu seks ve pornoya özendirmesi ve yönlendirmesindeki amaçlarına sorgulamak gerekir.

 

 

Murat Bardakçı adını Türkiye"de tarihe meraklı olan hemen herkes bilir.  Hürriyet gazetesinde tarihi konularla bağlantılı haber araştırmaları ve son zamanlarda da Habertürk TV ve aynı ismi taşıyan gazetede tarihi konularda yazıları yayınlanmakta. Tarihi konularda gazete eki olarak da dergi yayınını sürdürmektedir.

 

    Murat Bardakçı"nın Osmanoğulları ailesi ile olan yakınlığı dolayısı ile elinde bulunan belgelenir ŞAHBABA kitabını yayınlamış, Türkiye"de çok tartışılan Vahdettin konusuna farklı bir bakış açısı getirmiştir.

 

    Türkiye"de tarihi konulara yakın arkadaşı Erhan AFYONCU ile birlikte katıldığı TARİHİN ARKA ODASI proğramı ile sürdürmüştür.

 

OSMANLI"YA BELDEN AŞAĞI VURUŞLAR

 

Murat Bardakçı"nın HABERTÜRK gazetesinin eki olarak Pazar günleri yayınlanan Tarih dergisi ekine dikkatlice bakanlar 3. sayfada tarih dilberi köşesini görecekler. Burada Osmanlı sarayında ve o dönemde şehir merkezlerinde yaşamış kadınların çoğu kez göğüsleri açıkta minyatür, tablo ve resimlerine yer vermektedir.  İlgi kaynağı kadınların vücut hakları olunca bu yöndeki görsel belgeleri de yayınlayarak kendine göre ilgi çekmektedir. Onun tarihi konulara bu tarz batışını izleyenler de Osmanlı"da kadınların hep seksi cazibe görüntüsü veren hatunlar oldukları görüşlerinin tesirinde kalacaklardır.

 

    Oysa hepimizin bildiği Osmanlı kadını karakteri, ailesine, namusuna bağlı cesur olduğu kadar da örnek bir kişilik sergiler.  Devletinin en zor anlarında üzerine düşen fedakarlığı en iyi  şekilde yerine getirir. Türk kadını örtünmesini, kendine yakışanı en güzel şekilde yapar.

 

Murat Bardakçı"nın görevi ise ayrıntılarda elde ettiği oynak, bedenlerinin bir kısmı çıplak hatunları özellikle bularak okuyucuya servis yapmaktır.  Onun yazısını okumak isteyen yeni yetme delikanlılar ve kızlar için özentinin kaynağı seks ve erotizm olabilir. Murat Bardakçı tarzı tarihçiliğin hedefi toplumsal değerleri sulandırmak, kafaları karıştırmak…Özellikle Osmanlı toplum değerlerine belden aşağıdan vurmaktır.

 

   Bardakçı bu göreviniz yerine getirirken önce kendi fotoğrafına bakmalıdır. Çenesine kadar sarkan Top sakalları ile  kendini “entellektüel” görebilir.  Ancak top sakallarıyla toplumun değerlerinden ne kadar uzaklaşmış olduğunu bilmesi gerekir.

 

    Sayın Bardakçı"ya olan eleştirimizin kanıtları ise kendi süzgecinden geçirerek yayınladığı vıcık vıcık seks ve erotizm duygularını yansıtan hatun görüntüleridir. Muhtemeldir ki batılı orientalist bakış açısının veya top sakallı olmanın gereğini yerine getirmektedir. 

Bu yazı toplam 24293 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber