Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Cezmi YURTSEVER
Cezmi YURTSEVER
MHP Adana Milletvekillerine Tarihi Çağrı

      -Ermeni diasporası ve işbirlikçi çevreler 1909 Adana olaylarını dünya kamuoyunun gündemine getiriyor.

   -Ermeni diasporasının önde gelen kuruluşlarından GOMİDAS ENSTİTÜSÜ, Adana olayları sempozyumunu 28 Mart"ta Londra"da yapılmasını birdenbire iptal etti. Aynı toplantı Kasım 2009 başlarında İstanbul"da Sabancı Üniversitesinde yapılacak.

    -İstanbul toplantısında dedelerimize katiller diyenler konuşacak.

    -Bu olaylara seyirci kalamazsınız!

 

MHP"nin son dönem seçilen milletvekilleri sayın Kürşat Atılgan, Yılmaz Tankut,Recai Yıldırım, Muharrem Varlı"nın Adanalıların sorunlarını isteklerini ve çözümleri TBMM"deki yetkileri ile yerine getirmeleri demokratik sistemin gereğidir.  Sayın Kürşat Atılgan, deneyimli bir asker olduğu kadar aynı zamanda  bir jeostrateji uzmanıdır. Sayın Yılmaz Tankut, milli konulara olan hassasiyetini her zaman dile getirmiştir. Recai Yıldırım ise konuşmaları ve eylemleri ile milli konularda dobra dobra bir insandır. Kendisini bu şekilde davranışı ile tanıdım Türkmenler birliğindeki konuşmasında. Muharrem Varlı beyefendi kişiliği ile herkese dost eli uzatabilen bir insandır. Ama hepsinin ortak yanı MHP"nin tarihi misyonunu temsil etmeleridir.

   

1909 ADANA OLAYLARI DÜNYA KAMUOYUNUN GÜNDEMİNE GETİRİLİRKEN

 

    1921 yılı sonlarında Adana"dan ayrılarak Beyrut"a yerleşen Kilikya Kilisesi, tarihi yenilginin rövanşını almak için 1970"li yıllarda ASALA"nın kurulmasına ortam hazırladı. Ve ASALA terörü Türkiyeyi yıllardır meşgul etti. Çok sayıda Türk diplomatı bu olaylardan dolayı hayatını kaybetti.

    Ancak Ermeni Diasporası ve Erivan yönetimi ile onlara destek veren çevreler 2009 yılını dünya genelinde “ADANA 100” adıyla 1909 yılında yaşanan Türk-Ermeni iç savaşını (İğtişaş olayı) gündeme getirdiler. Beyrut"taki Kilikya kilisesi konuyu Ekim ayında konferans olarak gündemine aldı.  Erivan"daki Soykırım Müzesi de 20-21 Nisan 2009 tarihlerinde Adana olayını uluslar arası sempozyum düzenleyerek bu yönde tanıtım çalışmalarını sürdürüyor.  Soykırım Müzesi arşivinde yaptığım araştırmalarda elle çizilen ve mayıs 1909 tarihinde Petit Journal dergisinde de kapak konusu olan görsel belgeyi görünce rahatsız oldum.  Ellerinde pala bıçaklarıyla masum hristiyanlara (Ermenilere) saldıran Türklerin vahşeti anlatılıyor. Dikkatle bakınca da olayın geçtiği yerin Adana şehir merkezindeki Tepebağ semti olduğunun farkına vardım. Bu  ve bunun gibi çok sayıda belgenin tanıtımını yapıyorlar. İnternet ortamında da servis ediyorlar.

 

     SABANCILARA KARŞI

 

    Olayların asıl üzücü ve düşündürücü olanı ise 28 Mart 2009 tarihinde Londra"da “1909 Adana olaylarını hatırlama” adı altında bir toplantı düzenlemek isteyen Ermeni diaspora kuruluşu GOMİDAS ENSTİTÜSÜ toplantısını aniden iptal etti. Ve yaptığı açıklama ile Türkiye"den gelen teklif üzerine adı geçen toplantıyı kasım 2009 başlarında İstanbul"da Sabancı Üniversitesinde yapmaya karar verdi.  Sabancı Üniversitesinin rektörü ve sahibi olan sayın Güler SABANCI"nın bu olayda sorumluluğu olduğu görüşündeyim.  Adanalı bir aile olan Sabancıların kendi Üniversitelerinde Adana halkının dedelerine 1909  olaylarından dolayı katil denmesine ortam hazırlayan böylesi bir toplantının sonuçları nerelere varır onu tahmin etmek gerekir.

   Bu olaylara ve gelişmelere sessiz ve seyirci kalamazsınız. Şimdi görevli bulunduğunuz TBMM kürsüsü sizin Türk milletine vereceğiniz onurlu bir tepkiyi ve  mesajı bekliyor.

    

Bu yazı toplam 20614 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
meraklı / 28 Nisan 2009 Salı 03:04
hocam bu sitede her telden geniş bir yazar kadrosu var,çok merak ediyorum siz MHP li misiniz,birde çukurova üniversitesinde tarih bölümü hocası olduğunuz doğru mu?sizi seviyoruz,çizginizin devam etmesi dileğimizle
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber