Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Cezmi YURTSEVER
Cezmi YURTSEVER
Güler Sabancı’ya Tarihi Uyarı!

-Adanalı Tarihci Cezmi Yurtsever, 1909 Adana olaylarını dünya kamuoyunun gündemine taşıyan ermeni diaspora kuruluşlarından GOMİDAS ENSTİTÜSÜ"nün Sabancı Üniversitesinde toplantı yapmasına tepki gösterdi.

   -Yurtsever, Güler Sabancı"ya seslenerek “Adanalı Türklerin tarihi onurunun ayaklar altına alınmasına seyirci kalacak mısınız!” sorusunu yöneltti.

    -Tarihci Yurtsever, 1909 Adana olayları ile ilgili olarak 7 Nisan Salı günü Adana"da Büyükşehir Belediye Binası önünde “SAHİBİNİ ARAYAN BELGELER” konulu fotoğraf ve belgeler sergisini açıyor.

    Aşağıda Yurtsever"in Güler Sabancı"ya Tarihi Uyarı  içerikli açıklamaları:

 

-Ailenize ve Sabancı Holding"e bağlı  ÜNİVERSİTE"de Ermeni TAŞNAK Partisi"nin uzantısı GOMİDAS ENSTİTÜSÜ"nün yönettiği “1909 Adana Olayları Sempozyumu” yapılacak.

  -Erivan, Rusya, ABD, İngiltere ve Fransa"daki Ermeni diasporasına bağlı kuruluşlar “1909 yılında yaşanan Adana Olaylarını” aradan geçen yüzyıl sonra dünyanın gündemine getirerek Türk Ordusunu katliam yapmakla suçlayacak ve Ermeni taşınmaz mallarının el değiştirmesinden dolayı “Tazminat verme” olayına gündeme alacak.

 

    SAYIN SABANCI!

Burada Üniversitenizde toplantı yapacak olan GOMİDAS ENSTİTÜSÜ"nün arşivinde bulunan ve bir örneği de  Erivan Soykırım Müzesinde sergilenen ADANA OLAYLARI tablosunun örneğini sunuyorum. Adana  Tepebağ"da Türklerin Hristiyanlara (Ermenilere) katliam yapma olayını açıklayan hayali bir düşüncenin ürünü. Bu tür tablo ve fotoğrafları dünyanın gündemine getiren GOMİDAS ENSTİTÜSÜ"nün 1909 Adana Olaylarından dolayı Sempozyum yapmasını ve Adanalıların tarihi onurlarını ayaklar altına almalarına seyirci kalacak mısınız!

 

Bu yazı toplam 22572 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber