Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Cezmi YURTSEVER
Cezmi YURTSEVER
MUHTEŞEM YÜZYIL’DA KANUNİ’NİN CİNSEL TACİZ SAHNESİNE İSYAN

 

Kanuni Sultan Süleyman dönemi olaylarını yansıtan “Muhteşem Yüzyıl” TV dizi filminde topluma verilen bilgiler üzerine geçtiğim Temmuz ayı içinde Osmanlı Arşivinde Kanuni ve Hürrem Sultan ile ilgili belgeleri araştırdım.  Tarihin yaşanmış olayları ve gerçekler ile Muhteşem Yüzyıl"da gösterilenler arasında tarih biliminin ahlaki değerlerini hiçe sayan önemli çelişkiler gördüm.  Toplumun tarihi yalanlarla aldatıldığını gördüm ve elde ettiğim bütün bilgi ve belgeleri kullanarak “MUHTEŞEM YALANLAR”  kitabını yayınladım.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMANIN CİNSEL TACİZ SAHNESİNE İSYAN ETTİM

MUHTEŞEM Yüzyıl dizi filminin 20.bölümünün son sahnesinde Kanuni, Topkapı Sarayından çıkarak kız kardeşi Hatice"nin evine misafir varıyor. Ve aynı gece SADIKA isimli hizmetli kadını zorla tutarak “cinsel taciz ve ilişkide ” bulunuyor.  Aynı dizinin izleyen bölümlerinde de bu olayın yansımaları gösteriliyor.

    Osmanlı Arşivinde Kanuni dönemine ait yasa metinlerini buldum. Bahsi geçen yasa metninde Kadınlara zorla cinsel taciz ve ilişkide bulunanlar için verilecek ceza metninde yazılanları sunuyorum:  “Ve eğer oğlan veya kız çeken kimselerin ihanet ile evine girenin avrat veya kız çekmeğe bile varanın (cinsel taciz ve ilişkiye girenin) siyaset için (ceza olarak) zekerini (cinsel organını-penis) keseler”.   Eğer Sultan Süleyman yaşasa ve kendi dönemini anlatan Muhteşem YÜZYIL dizi filmini izlese idi utancından kimsenin yüzüne bakamaz ve kendi cinsel organının kesilmesi cezasını uygulardı.  Muhteşem Yüzyıl"ın tarih danışmanı sayın Erhan AFYONCU, dizi filminin kurgulanmasına onay vermiş olmakla altından kalkamayacağı sorumluluk altına girmiştir.  Kanuni Sultan Süleyman"ın Muhteşem YÜZYIL dizi filminde cinsel tacizde bulunan bir kişi olarak gösterilmesine isyan ettim.

    HÜRREM SULTANIN DEFTERLERİNDE YAZILANLAR ŞAŞIRTIYOR

    Osmanlı Arşivinde Hürrem Sultan ile ilgili defterler ve belgeler üzerinde yaptığım araştırmalarda da şaşırtıcı bilgilere ulaştım. Hürrem Sultan, 1550"li yılların başlarında kurduğu Kudüs Vakıf İmarethanesinde din ve ırkına bakılmaksızın ihtiyaç sahiplerine her gün 3 kez çorba ve etli aş servisi yapılmasını ve günde 120 kilo bal ile 1300 ekmek harcanmasını istemiş. Hürrem Sultan"ın benzer hizmetleri Mekke ve Medine"de de sürdürülmüş. Hürrem Sultan İslam dininin yayıldığı Hicaz bölgesi ve İslam Peygamberi Hz. Muhammed"in miraca yükseldiği Mescidi Aksa yakınında gerçekleştirdiği dini hayır hizmetleri ile saygıyla hatırlanacak kişiliğe sahiptir.  Oysa Muhteşem YÜZYIL dizisinde gösterilen ve şeytani hareketlerin kaynağı olan HÜRREM SULTAN karakterinin topluma sunulması Süleymaniye camisindeki türbesinde yatan Hürrem Sultan"ın kemiklerini sızlatmaktadır.

                                                                                                                   Cezmi YURTSEVER, Tarihçi

 

Bu yazı toplam 24533 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber