Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Cezmi YURTSEVER
Cezmi YURTSEVER
SHOW TV’den KANUNİ’ye Muhteşem Yüzyıl Saldırısı !

-Show Tv"de gösterilen muhteşem Yüzyıl dizi filmi ile Kanuni"nin harem hayatı gündeme getiriliyor.

 

-Osmanlı Haremi"ni Padişahın seks ihtiyaç merkezi gibi gösterme anlayışı tarihi gerçekleri yansıtmadığı gibi tam bir rezalettir.

 

2008 yılında yayın hayatına geçen http://www.cezmiyurtsever.com/ internet sitesinin izlenme trafigi 5 ocak 2011 Çarşamba günü yıldırım hızıyla arttı. Her gün normalde 600-700 arasında olan siteye giriş sayısı birdenbire 1500"e yükseldi. İnternet ortamında kamuoyunu etkileyen olağanüstü bir olay yaşandığını hissettim ama ne olduğunun da farkına varamadım. Ancak 6 Ocak 2011 Perşembe günü basında olan gelişmeleri izleyince SHOW TV"nin muhteşem yüzyıl isimli dizi filmine olan tepkiler ve tartışmaların internet ortamında benim siteye de yansıdığının farkına vardım. İnternet"te Google"yi tıklayanlar “Kanuni oğlu Mustafayı öldürttü” yazdıklarında ilk olarak yazdığım makale ile karşılaşırlar. Hatta “Kanuni” yazılması ile birlikte benim makaleye bağlantı kurulabiliyor.

 

Bugün (6 Ocak 2011) sabah 09.00 sıralarında Özgören Lisesinde öğrencilere Adana"nın Kurtuluşu hakkında konferans vermek üzere gittim. Dönüşte Adana ana karayolunda cep telefonum çaldı ve bir vatandaş bana “Kanuni ve özel hayatı” hakkında sorular sordu. Bildiğim bilgileri ona yansıttım.

 

Akşamüzeri eve geldiğimde Kanuni Sultan Süleyman döneminde Harem"de yaşananları anlatan “Muhteşem Yüzyıl” filmi ile ilgili tanıtım fragmanı, kısa film ve yayınlanan bölümü izleme imkanım oldu.

 

HAREM"İ FUHUŞ MERKEZİ GÖSTERME

 

SHOW TV"nin Muhteşem Yüzyıl dizisinin daha ilk bölümünde saraydaki Harem"e gelen çok sayıda köle kadın içinden seçilen köle ve güzel bir kadın haremdeki baş kadına itaat etmesi için uyarılıyor, azarlanıyor,dövülüyor ve ona Padişahın koynuna girmesi erkek çocuk doğurması tavsiye ediliyor.

 

Harem"deki köle kadınların vücut hatlarını, gözlerini, cinsel organlarını bile inceleyen sağlık ve güzellik uzmanı bir kadının görüntülerine yer veriliyor. Ve Harem hamamında çıplak bedenleri ile yıkanan kadınlar, ve son sahnede de iki çıplak kadının uykum geldi diyerek yatak odasına gidişleri görüntülerine yer veriliyor.

 

Özetle Muhteşem Yüzyıl filmi ile Osmanlı"nın 16. yüzyılda başında bulunan Kanuni Sultan Süleyman"ın cinsel ihtiyaçlarını karşılayan bir harem görüntüsüne yer veriliyor. Dünyayı yağmalamak ve yönetmek üzere savaşlara giren bir padişah ve onun keyfi için cinsel takviye kaynağı köle kadınların harem"e alınması hikayesi.

 

MERAL OKAY"IN FAHİŞE ( O......) ROLÜ

 

Muhteşem Yüzyıl filminin senaryo yazarı 1959 Ankara doğumlu bir kadın. Devlet memurlukları yapmış, emekli olunca da Türkiye"de çok para kazandıran sineme ve Tv dizilerine hem oyuncu ve hemde senaryo yazarı olarak çalışmaya başlamış. Meral Okay"ın uzmanlık alanı seks aracı (fahişe) olarak çalışan kadınları araştırmak, hikayelerini derlemek. Hatta Tarsus"ta çekimleri yapılan bir filmde fahişe (o.....) rolünü bile oynamış.

 

KARAMEHMETLER PARA KAZANSIN DİYE

 

Bilindiği gibi Show Tv, Tarsuslu Karamehmetler ailesine ait. Son yıllarda ekonomik kriz geçiren Show Tv için yankıları izlenme sayısı (reytingi) fazla olan, reklam alarak çok para kazandıran bir konunun TV dizisi olarak gündeme getirilmesi planlanmış. Bu düşüncenin sonucu olarak yüksek harcama sonucu Muhteşem Yüzyıl dizisinin çekimleri sonuçlandırılarak gösterime girmiş. Önce oyuncular sonra yapım şirketi, Show Tv ve en sonra da Mehmet Emin Karamehmet para kazanmış olacak.

 

KURAN YAZILARI OLAN YER…

 

Bu satırları yazarken Show Tv"nin Muhteşem Yüzyıl dizisinin başarısını kıskanmak değil, bir tarihçi olarak gördüğüm çelişkiler ve rezaletlere değinmek isterim. Öncelikle Topkapı Sarayı Harem bölümünde duvarların üzerinde Kuran yazıları var. “Harem” sözcüğü de en iyi korunan tertemiz yer anlamına gelir. Padişahın annesinin gözetiminde ve İslami anlayışa uygun bir hayat tarzının yaşandığı Harem"i padişaha seks takviyesi yapılan köle ve fahişe olmaya zorlanan kadınların toplandığı yer olarak göstermeye kalkarsanız bu yaklaşım tarihi bir çelişki,-saflık ve hata diyemiyorum-düpedüz insanlık onurunu ayaklar altına alan bir rezalettir.

Bu yazı toplam 23879 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber