Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Cezmi YURTSEVER
Cezmi YURTSEVER
SİNAN AYGÜN’ÜN “MASON MASKESİ” İNERKEN!

   

 

    -Yıllardır ATO Başkanlığı yapan Sinan Aygün"ün üzerinden Ankara"daki Mason Vadisinin bir parçası olan  Hoşgörü locasının üyelik kartının çıkması onun geçmişinde masonluğa girişini belgeliyordu.

    -Kamuoyuna milliyetçi, muhafazakar, Atatürkçü görünen Sinan Aygün, perde arkasında “mason özelliği ile” İngiltere-ABD eksenli gizemli bir gücün kontrolüne girmişti. Ve kendisinden çalışmalarını da bu yönde belirlenen hedefe göre yapması istenmişti.

 

Mayıs 2009 içinde basına yansıyan haberlerde: “ATO Başkanı Sinan Aygün"ün Ankara"da Hür ve Kabul Edilmiş masonlar Locası"na üye olduğu hakkındaki belgelere ulaşıldığı” bilgileri yer alıyordu. 1991 yılında Ankara"daki Hoşgörü locasına üye olma başvurusunda bulunan Sinan Aygün, aralıklarla toplantılara katılmış ve kendi ifadesi ile Masonluktan da ayrılmış. Ancak Sinan Aygün adına 1994 yılında düzenlenen kimlik belgesinin bulunmuş olması hakkındaki açıklamalar kamuoyunu tatmin etmekten de uzak bulunmuştur. Sinan Aygün"ün “Entered Apprentice” statüsünde Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locasının Ankara"daki Hoşgörü locasına üye olarak kabul edilmesinin bir süreci olsa gerek.

 

    Öncelikle Ankara"da geleceği parlak ve yönetimi de etkileyecek olan bir kişi olduğu dikkate alınan Sinan Aygün, kendisini tanıyan ön planda bir kişinin referansı ile Masonluğa giriş yapması teklif edilmiştir. Sonra Sinan Aygün"an Masonluğa üyeliği Mason locasında düzenlenen bir ayin (ritüel) sonucu gerçekleşmiştir. Gözleri bir bez parçası ile bağlı olan Sinan Aygün"ün üzerine giydiği gömleğinin üst düğmeleri yarı açık vaziyette kendisine söylenenlere cevaplar veren bir konumu vardı. Üstad Mason"un

 

-“Hiçbir tesir altında kalmaksızın kendi istek ve iradenle masonluğu kabul ediyor musun?

-Mason kardeşliği ritüellerine tamamen bağlı kalacak ve masonluk sırlarını vicdanında hep koruyacak mısın? Soruları ile karşılaştı. Tören sonunda üstad masonun elinde tuttuğu kılıcı yeni giren (Apprentice) Mason üyenin göğsüne değdirmesi ile ayin veya tören sona eriyordu.

    Yeni üyenin künye bilgilerinin deftere yazılması ve referans veren kişinin oluru ve üstad masonun da kabul imzası sonucu Masonluğa adım atılmış oluyordu.  Bundan sonrakı  belli aralıklarla Masonlar toplantısına katılma, telkinleri dinleme ve o doğrultuda hareket etme çalışmalarını sürdürme. Kıyafetleri, el hareketleri, bakışları ile mason olduğunu yansıtması gerekiyordu.  Buraya kadar yapılan açıklamalar Sinan Aygün"ün Masonluğa geçiş sürecinde karşılaştıkları ve kendi vicdanında da bir sır gibi saklanan konulardır.

 

    MASKESİ İNDİRİLDİĞİNDE…

 

     Ankara ticaret Odasının başkanlığı görevine getirildiğinde kamuoyunu etkileyen çarpıcı açıklamaları ile dikkatleri üzerine çekti. O"nun için araştırma yapan, bilgi ve belge bulan basın mensupları vardı. İhracattaki gerileme, enflasyonun artması, işsizlik, büyük kentlere göç, fuhuşun artması gibi konularda yaptığı basın açıklamaları ile hep gündemin en önünde ismi geçen lider bir kişi oluvermişti. Ne de olsa perde arkasında basın desteği veren büyük bir güç vardı. Kamuoyuna milliyetçi muhafazakar ve de özellikle Atatürkçü görünürsen geniş bir kesimin de desteğini arkana alman mümkündü. Onunla ilgili gelişmeler bu yönde oldu. Ve sayın ATO Başkanı, aynı zamanda Ankara"daki Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar locasının da üyesi  “Zatı Muhterem” rolünü oynamaya hazırdı: “Atatürkçülük adına darbe yaparak Hükümeti işbaşından düşürme eylemi!”. Ancak Sinan Aygün"ün eylemi Ergenekon radarına takıldı. Ve yakalandığında üzerindeki evraklar içinde Mason kimliği belgesi vardı.

    Osmanlı"nın son zamanlarında etkisini gösteren ve Cumhuriyetin ilan edildiği yıllarda yönetimi bir ağ gibi saran gizemli bir gücün bir üyesi olarak deşifre edildi. Bundan sonrası tarihin gündeminde mason kimliği ile anılan bir kişi vardı tarih sahnesinde: Sinan AYGÜN

 

Ayrıntılı bilgiler : “www.cezmiyurtsever.com”dadır.

Bu yazı toplam 45443 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber