Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Cezmi YURTSEVER
Cezmi YURTSEVER
ATATÜRK’Ü DÜNYA MASONLARI LİSTESİNE NEDEN ALDILAR!
 -Atatürk"ün kimliği ve kökenleri hakkında 1940"lı yılarda İsrailli Gazeteci İtamaar bin Avi"nin, 1911 yılında Kudüs"te Mustafa Kemal ile özel olarak yaptığı röportaj yayınlandı.

-Atatürk"ün kendi köklerini Yahudi olarak açıkladığı bilgilerine yer verildi.

-Kanada"daki Cedar Locası Atatürk"ü dünya masonları listesine aldı.

-İsrailli gazeteci ve dünya masonlarının Mustafa Kemal"i Yahudi asıllı ve mason gösterme çalışmaları tarihi çarpıtmanın ilginç bir örneği idi.


Heyecanlı bir koşturmaca var İsrail"in başkenti Telaviv"de… Bir gün sonra (24 cak 1994) İsrail Cumhurbaşkanı Weizman"ın Türkiye ziyareti başlayacak. Önce uçakla Ankara"ya ulaşılacak. Hava alanında karşılamalar ve arkasından da Anıtkabir"i ziyaret ve resmi görüşmelerin başlaması… Resmi proğram uzayıp gidiyor. Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi, geliştirilmesi amaçlanıyor.

İsrail Cumhurbaşkanlığı basın merkezine ulaşan bir telefon “Ben Hillel Alkin” diye başlayan sözlerine “ Acaba sayın Cumhurbaşkanı Weizmann, Atatürk"ün atalarının Yahudi asıllı olduğunu ve çocukluğunda İbranice dua ettiğini biliyor mu ? diyordu. Basın sözcüsü Beith Keinan,bu ses karşısında heyecanlandı.Bir an için telefon kesilir gibi oldu. Sonra tekrar görüşmeler devam etti. “Acaba Weizmann bendeki bilgileri görmek ister mi” diyordu. Açıklamasına şaşıran Keinan, bilgilerin ulaştırılması halinde “Weizman"ın bilgisine sunulacağı” açıklamasında bulundu. Hillel Aklin, elindeki bilgi ve belgeleri faks metni olarak Cumhurbaşkanlığı basın merkezindeki bayan Keinan"a ulaştırdı. Bundan sonrası bahsi geçen bilgilerin okunması ve dosyaya yerleştirilmesi belki de Weizman"a bu yönde bilgi ulaştırıldığı hakkında açıklama yapılmış olabilir.

Halkin, “Atatürk"ün atalarının dönme ve Yahudi asıllı olduğu hakkındaki elinde bulunan bilgi ve belgeleri Forward gazetesinde yazı dizisi halinde yayınladı. Atatürk"ün 1911 yılı Sonbahar mevsiminde Trablusgarp savaşları esnasında Kudüs"e uğraması burada Kamanetz Otel"de misafir kalması ve bu esnada ünlü Yahudi gazeteci İtamar Ben Avi ile çok özel görüşmelerinden yansıyan bilgiler açıklanıyordu. İtamar bin Avi ile olan görüşmesi hakkında bilgileri aktaran Hillel Alkin"in açıklamasında Mustafa Kemal ile Kamanetz Otel"de günler süren konuşmalar yapmıştır. Yıldızı giderek parlayan bir kumandan olan Mustafa Kemal, kendi soyu hakkında çok özel sırlarını açıklamış, İtamar ben Avi"ye. Masa üzerinde bulunan rakıya su katıp içmesi esnasında verdiği bilgilerde: “Yahudi asıllı olduğum tam belli değil ama Sabetay bin Sevi"nin soyundan gelmeyim (dönmeyim) ve onun fikirlerine de hayranım. Bu ülkedeki bütün Yahudiler, onun görüşlerinde birleşmelidir”. Bu konuşmadan 10 gün sonra İtamar, yeniden otele gelerek Mustafa Kemal ile konuşmasına devam eder. Ve bu görüşmede Mustafa Kemal açıklamalarına devam eder: “ Evimizde Venedik"te basılmış İncil vardı. Eski ve az bulunan bir kitap. Hatırladığım kadarıyla babam bana okumayı öğreten Karaim öğretmen"den getirmişti. Birkaç kelimeyi hatırlıyorum o kitaptan: “Shema Yisrael, Adonai Elohenu, Adonai Ehad!”. Kaptan bu bizim çok önemli duamızdır. Ve benim de gizli duamdır”. Görüşme bu minval üzere devam eder,rakılar içilir!... Mustafa Kemal"e atfedilen duanın Türkçesi “dinle ey İsrail, rabbimiz olan Allah tektir” anlamına gelmektedir. Bu bilgilerin basına yansıması ve Atatürk"ün Selanik doğumlu “sarışın ve mavi gözlü olması” onun soyunun Türk olmadığı… Babasının küçük yaşlarda Yahudi dönmelerinden Şemsi Efendi okuluna oğlunu yazdırması gibi bilgileri özel anlam verenlerin Mustafa Kemal"e Sabetaist “dönme”, “Yahudi asıllı” olduğu görüşleri kısa sürede ABD ve Avrupa"da basın yayın organlarında dile getirilir.


Masonlar listesine Alındı…


Mustafa Kemal"in tarihe yön veren tarihi kişiliğinin öneminin farkına varan Uluslar arası mason kuruluşları onun ismini “meşhur masonlar” listesine aldılar. 2000"li yılların başlarında Kanada"nın “Sedir” (Cedar), ABD"nin Abbey, Ve İtalyan mason kuruluşları Meşhur Türk masonları arasında Atatürk"ü listenin başına aldılar. Osmanlı"nın enkazı üzerinde “kuvayı milliye” ruhunu canlandırarak bağımsız Türkiye"nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk"ün “Dönme”, “Yahudi soyundan gelen” “dünyanın önde gelen masonları” listesine alarak tanıtılması karşısında Türkiye"de 14.000 üyesi bulunan Hür ve Kabul Edilmiş Mason Büyük Locası neden sessiz kalmayı tercih etti, “neden?” sözcüğünü elleri titreyerek yazdı not defterine X …

Bir başka açıdan olaya bakıldığında da Mustafa Kemal, İtalyanlar"ın Libya"ya saldırısı esnasında Osmanlı"ya bağlı Afrika"nın kuzeyinde bulunan toprakları savunmak üzere Tanin gazetesinden Ahmet Şerif"in gazeteci kimliği ile 5 Ekim 1911 tarihinde gemiye binmiş on gün süren yolculuktan sonra Mısır"ın Akdeniz sahillerindeki şehri İskenderiye"ye gelmiş ve oradan da gümrük kapılarını geçerek Libya topraklarına ulaşmıştır. Kendisi ile birlikte bölgeyi savunmak üzere gelen diğer arkadaşları ile birlikte yerli Arap aşiretler ile buluşarak savunma tedbirleri almıştır. Savaş ortamında kimlik değiştirerek İstanbul"dan Mısır"a gemi ile giden Mustafa Kemal"in Kudüs"e uğraması mümkün değildir. Dolayısiyle Hilel Alkin adındaki Yahudi asıllı Amerikalı gazetecinin Atatürk"ü “Dönme” gösteren açıklamaları kendi hayallerini yansıtır. Ve sunduğu bilgiler de “Yalandır”. Nasıl oluyor da “Yalan üzerine” kurgulanan görüşler, Uluslar arası mason kuruluşları tarafından değerlendirilip Atatürk Ünlü masonlar listesinde gösterilebiliyor.

Atatürk ile görüştüğü ileri sürülen İtamar bin Avi, ünlü Yahudi dil bilimcisi ve tarih araştırmacısı Eliezer ben Yehuda"nın (1858-1922) oğludur. Rusya"da doğan Eliezer, 1880"li yıllarda Kudüs"e yerleşmiş, yöresel Yahudi dil ve kültürü ile ilgili araştırmalarda bulunmuş, “Siyonist”hareketin kurulup gelişmesinde öncülük rolünü oynamıştır( Bak. Wikipedia, Eliezer Ben- Yehuda) . İtamar Ben Yehuda"nın asıl mesleği gazeteciliktir. Ama onun adı kullanılarak 1990"lı yıllarda sadece tahmini bir hatıra dolayısiyle Atatürk"ün Kudüs"teki Kamanetz otele getirilmesi ve “Dönme”, “Yahudi asıllı” olduğunu itiraf etmesi(!) sadece masonik bir düşünce ve yalanın dünyaya yansıtıldı. . “Ve bu arada düşündürücü olan husus ise Atatürk"ün mirasından pay alarak çalışmalarını sürdüren Türk Tarih Kurumu, Atatürk"ün kimliğini değiştirme çalışmaları dünya kamuoyuna yansıtılırken sessiz kalmayı tercih etti” sözlerini yazdı not defterine X. Perdeyi biraz aralayınca Türk Tarih kurumunun kuruluşundan itibaren yakın zamanlara kadar yönetiminde bulunanların , -Örnek olarak Prof. Dr. Enver ziya Karal- mason olduklarını öğrendiğinde sessiz kalmanın gerekçesini de öğrenmiş oldu.

Kaynak: Cezmi Yurtsever, ŞİFRE kitabı ; www.cezmiyurtsever.com


Bu yazı toplam 31478 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber