Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
YAHŞİ REZALET

Başka bir film için Real Cinebonus"a gidip rezervasyon yaptırmadığımız için açıkta kalınca biraz mecburiyetten birazda " grup baskısından" bir anda Yahşi Batı"nın gösteriminin olduğu 6 nolu salonda buluverdik kendimizi.

Filmden ne beklediğimi biliyorum "eğlenmek", ne istemediğimi de biliyorum "küfür";  benim için her ikiside olmadı. Sonuç hüsran! Cem Yılmaz kahkahalarla güldüremediği gibi çok sık tekrarlanan küfürlerlede seviyeyi aşağı çekmeyi fazlasıyla başarmış.

Birçok sinema eleştirmeni , filmi  "ergen muhabbeti ve basit espirilerin harmanı" olarak özetlerken , nasıl bir iş ortaya çıkarsa çıksın Cem Yılmaz"ı hala bir fenomen olarak görenler ve yaptığı tüm işleri beğenenler azımsanamayacak kadar varmış, bunu gözlemliyoruz şu günlerde…

Film için ciddi bütçe harcandığı, görselliğin zenginliğinden belli oluyor.1880 yılında Osmanlı İmparatorluğu"nun 34. padişahı Abdulhamit"in  Amerikan başkanına hediyesi olan değerli mücevheri yerine ulaştırmaya çalışan Lemi Bey ve Aziz Efendi"nin maceralarının konu edildiği "Yahşi Batı" neden bu kadar küfür barındırıyordu anlamak mümkün değil! Küfrü bu kadar aleni kullanan ve normal göstermeye çalışan bir anlayışı esefle kınıyorum.

Filmin son sahnelerinden anladığımız kadarıyla Yahşi Batı 2 yolda…

Kendini tekrar etmekten başka bir şey ifade etmeyen, küfrü mizahın merkezine alan Cem Yılmaz"ı bir kez daha eğlenmeden, garipseyerek ve rastgeldiği için izlemek zorunda kaldım. Yahşi Batı bana göre sezonun sınıfta kalan filmleri içerisinde yerini aldı.

Seviyeli filmler ve seviyeli bir sezon dileğiyle.

Bu yazı toplam 24903 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
ahmet / 15 Ocak 2010 Cuma 14:30
Sayın yazar biz ne zaman küçük çocuklara yeni konuşmaya başladıklarında sinkaflı sözler ögretip onlarda bu söylenenlerı çocuksu telafuzları ile söylemelerıne gülmeyi bırakırsak Cem Yılmaz'da bu tür film çevirmekten vaz geçer belki.Cem Yılmaz'ın sponsorları kım bir de ona bakarsak daha iyi karar verırız galıba.
100 %
Beğendim
Beğenmedim
iceberg67 / 10 Ocak 2010 Pazar 20:56
hayatımda izlediğim en sıkıcı filmlerden biriydi cem yılmazı ve yaptığı işleri cok sevmeme rağmen olmamış cem olmamış, yazdıklarınıza katılıyorum
100 %
Beğendim
Beğenmedim
eda / 08 Ocak 2010 Cuma 15:35
Filmi beğendiğimi söyleyemeyeceğim çünkü biri anlat nasıl bir filmdi dese aklımda kalıp da anlatabileceğim hiçbirşey yoktu...Sahneler çok hızlı geçmiş ve birçok şey havada kalmış gibiydi...Sanırım Cem Yılmaz sırf sulu komedi olsun diye film yapmaktansa Herşey Çok Güzel Olacak veya Hokkabaz gibi duygusal-komik filmler yapsa kendinden bekleneni daha iyi verecek gibi...Yine de emeğe saygı duymak lazım elbette ama kurulan setler ve oyuncuların muhteşem performansından başka akılda kalacak hiçbirşey bulamadım kendi adıma...Yine de Cem Yılmaz ne yaptı acaba diye merak edenlerin gidip görmesi ve kendi kararını kendi vermesi gereken bir film...
100 %
Beğendim
Beğenmedim
bumerangend / 08 Ocak 2010 Cuma 12:44
film tam bir hayal kırıklığı yarattı bende. senaryo çok kötü espriler güldürmüyor küfürler ağza alınmayacak kadar bayağı aileniz çocuklarınızla gittiğinde yerin dibine girebileceğiniz cinsten. onca emek masraf kostüm plato derken bu kadar kötü ve beklentilerin çok altında bir film olmuş yahşi batı kesinlikle gitmeyin derim benim gibi hayal kırıklığına uğrarsınız internetten videosunu izlersiniz sonra birşey kaçırmadığınızı görürsünüz inanın. ben ilk kez film bitsin istedim seyrederken ve çok sıkıldım salondan çıkarken hemen herkes benimle aynı fikirdeydi film boyuncada 1-2 espri hariç gülen yoktu salonda . gitmeyin asla değmez derim . giden tüm çevrem de aynı fikirde.
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber