Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Binaenaleyh Emanetçisinin 76 Yaş Sendromu

     1933 doğumlu, Emanetçi lakaplı Hüsamettin Cindoruk,Süleyman Demirel ekolünün en üst temsilcisi olarak anılır.28 Şubat sürecinde "postmodern mücadeleyi" savunan Sayın Cindoruk son günlerde yine sahnede!

 

  • Özellikle şu vurguyu yapmalıyım: Burada dile getirilen düşüncelerim haddim sınırındadır.Ağzı olanın çeşitli vesilelerle ahkam kestiği güzel ülkemizde, masa başında hükümetler kurulur, darbeler yapılır ,İranlaştırılır,kurtarılır,savaşa sürüklenir…ve herkesin yorum yapmak gibi bir rahatlığı ve konuşma merakı vardır. Aslında tehlikeli sulara dalıp, yüzme bilmeden,bataklığa gömülenlerden olmadıktan sonra kesilen ahkamlarında hiçbir mahsuru yok. Sadece bir büyüğümüzün dediği gibi:kaynağından kana kana içmek varken,elin kirli tasına özenmeden! doğru kaynakları bulup beslenerek,beyin fırtınalarıyla sinerji oluşturmak çok keyifli.

 

     Bundan 9 yıl önce birlikte bir toplantıya katıldığımız, Çin"den gelen, oldukça kültürlü, 2 genç işadamına Çin"in ekonomisi sorulduğunda  işaret parmaklarını yavaşça dudaklarına götürüp biz ülkemizdeki siyaseti asla konuşamayız (dikkatinizi çekerim,yorum, sorgulama,eleştiri yada vatan kurtarmak değil,sadece konuşmak)ülkelerinden binlerce km uzakta,böyle bir şey bizde yok deyip Türkiye"deki rahatlığa şaşırdıklarını ifade etmişlerdi. Konuşmak, konuşabilmek ve konuşulanlara tahammül edebilmek çok güzel, bende buradan naçizane kalemimden damlayanları paylaşarak,yazıyor olabilmekten çok hoşnutum.

 

     Gelelim günün meselesine: Sayın Cindoruk"un Demokrat Parti liderliğine soyunması 3 gündür "yazmadan geçmemeliyim" dediğim özel bir konuydu. Demirel"in siyasi yasaklı olduğu dönemlerde binaenaleyh emanetçiliğini yapan, şimdilerde özellikle basında, kendisine emanet edilen argümanları gündeme taşıyarak ve savunarak hayatını sürdüren biri olarak,adaylığına şaşırmamak gerek aslında ama şaşırıyorum gerçekten.Şaşkınım!Hiçbir zaman lider olamamış ancak liderlerin takipçisi olmuş birisi,lider olmaya soyunuyor,üstelik 76 yaşında.İnanılmaz ama gerçek!

 

İtirafları kendisine olan  (varsa tabi) güveni,kökten sarstı:Menderes"in avukatı olduğunu yıllardır dile getirirken ,geçtiğimiz günlerde bu söylemi tekzip etti.Adaylığını yaşımdan fazla siyasi hayatı olan biri için haddimi aşmadan ve ahkam kesmeden özellikle garipsediğimi belirtmeliyim.Demirel,Yılmaz,ANAP ve DYP kurmaylarından da bir gurup  desteğiyle adaylığına ilişkin açıklamalar yapan Cindoruk için en sert tavır bence Tansu Çiller"den gelecek. Gereksiz bir hamleyle 16 Mayıs"ta merkez sağ popilistleriyle DP"nin kaptan koltuğuna oturmaya hazırlanan Cindoruk, 28 Şubat sürecinde REFAHYOL hükümetinin başbakanı Tansu Çiller için kabus olmuştu.

 

     Beni ilgilendiren kısmı ise Türkiye"de siyaset yapabilmek için lider olmaya aday olmak için 50 yaşının altında aday yada aday olmaya hazırlanan kimseciklerin ortalarda görünmemesi! Türkiye"de hapiste yatmadan, acı çekmeden,birilerinin yardımcısı,alkışlayıcısı olmadan, darbe yapmadan yada mağdur olmadan lider olunamıyor mu acaba?

 

 

Bu yazı toplam 20997 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber