Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Kürt Açılımı / Umut Fakirin Ekmeği Ye Memet

Birlikte Yaşamayı becerebilmek için, iyi niyeti şiar edinen bir yaklaşımla atılan her adım "vatan haini" damgası yedirmeye yeterli oluyor.Yaftalamanın haddi hesabı yok! Konu hassas, konu yıpratıcı, konu acıtıcı, üzücü, konu bıçak sırtı… Her kafadan bir ses çıkıyor! Biri hain, ötekisi yandaş, bir başkası "vatanını kökünden dinamitleyen" diyor, çözüm odaklılara. Muhalif sesler, dindirilemeyen gözyaşlarının denizinde boğulmayı seçiyor.

 

Yıllar birbiri ardı sıra inanılmaz bir serilikte geçiyor. Doğduğumuz yıllarda başlayan bu cepheleşme, bu hizip rüzgarı, binlerce şehit kanıyla yıkanmakla kalmadı, 90"lı yılların gençlerinide yutmaya başladı. Bitmesin mi artık?

 

Bulanık havadan faydalanan Kurtlar misali durumdan vazife çıkarmaya çalışan, Siyasal Rant Mensuplarının, Kurt değil Çakal oldukları er yada geç anlaşılacak. Muhalefet olmak ses yükseltmekten çok öte bir şeydir. Amaç hakkıyla muhalefet etmekse önce bu açılımın sınırları sorgulanmalıdır, sonra bu ülkeye barış, hoşgörü, sukünet getirmesi için zekice manevralar yapılmalıdır.

 

Etnik kimlik, milli kimlik karşıtıymış gibi gösterildiği müddetçe ve birileri bu durumdan nemalandığı müddetçe, sıkıntılar sürecek. 25 senenin adı var! Hala kan ve gözyaşı devam ediyor. Bu akan kanın durmasını hepimiz fazlasıyla istiyoruz. Ortak müşterekler ve umutlu günler istiyoruz. Orkestra şefi denilen Sayın Gül, yeni açılımın ilk adımlarını mübarek günlere denk getirdi. Sağduyulu, insanca ve adilane çözümler bekliyoruz.

 

Hala umudumuz var… Beklide barışa çok yaklaşmışızdır. Fahri Işık"ında değdi gibi:

 

Bir bedene aşk ateşi dolmasa

Sevda yolu bir menzile varmasa

Yaşanır mı hayat, umut olmasa

Umut fakirin ekmeği, ye Memet.

Bu yazı toplam 23553 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
sss / 19 Ağustos 2009 Çarşamba 21:57
nerden çıktı allah aşkına bu kürt meselesi ya. öyle bir şey mi var türkiye de? adamlar bizden daha çok hakka sahipler ülkede. bakan olabiliyorlar, cumhurbaşkanı olabiliyorlar, istedikleri gibi ülkenin her tarafına gidebiliyorlar, istedikleri işte çalışabiliyorlar, istedikleri şirketi kurabiliyorlar, elektrik faturası ödemiyorlar, su faturası ödemiyorlar, onlarca çocuk hepsine yardım, çocuklarının okul masrafları devletten, en zenginlerine kadar yeşil kart, yolları en güzelinden, okulları en güzelinden, daha ne istiyorlar allah aşkına? benim köyümde yok doğudaki okullarda bulunanlar. benim ilçemde sağlık ocağı yok adamların en küçük ilçesinde devlat hastanesi var. neyin meselesi daha ya. hiç doğuya gidip içlerinde yaşadınız mı onların? nasıl düşünüyorlar acaba? en küçüğünden en büyüğüne kadar bir kürt devlati istiyorlar. hala uyuyoruz ya. başbakan da uyuyor. bakanların çoğu kürt kökenli, millet vekillerinin çoğu kürt kökenli. bunların sinsi planlarını hala göremiyorlar mı bunlar. kim çıkardı durup dururken kürt meselesini. birilerinin gizli planları var göremiyorlar hala. neden arap meselesi yok ülkede kürtler kadar arap da var. onların sesi niye yok? yarın onlar da arap sorunuyla karşımıza çıkarsa hiç şaşmayın. sonra çerkezler, sonra lazlar, sonra aleviler.... sonumuz hiç hayırlı değil ama...
100 %
Beğendim
Beğenmedim
ccs / 19 Ağustos 2009 Çarşamba 04:11
Unutmayalım ki bazı kuşları kafeste tutamazsınız.Uçup gittiklerinde onları kapatmanın günah olduğunu bilen yanımız çok rahatlar ama yinede onların gidişiyle bir yanımız acır.Doğanın kanunu mu bu? -hayır, bu bir alışkanlık mı? -hayır, bu ayrılık mı? - Bilmem. Bir umut için mi yoksa? TABİKİ... insanız biz umutsuz yaşayamayız AMA evladını yitirip bağrına taş basan analarla, bu acıyı çektiren insanları aynı kefeye koyup birbirine kırdıran bu zihniyetle yaşarız!!!bu gerçeği görmezden gelemeyiz. Bir çift gözle bakmak istemiyorum dünyaya artık.Öldür beni de ey ülkem sana bu sayede borcumu ödeyeyim kaderim değil bu, benim isteğim ....
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber