Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Mühür Kimdeyse Süleyman O'dur

 

Seçtik… bu kez parmaklarımız boyanmadan! Seçtik… Sıcak bahar gününe nisbet, buz gibi ihtiraslı, keskin yürekleri kıyasıya yarıştırarak seçtik…

 

Thomas Cook, bir araştırma gezisi sırasında Atlas Okyanusunun ıssız bir yerinde milyonlarca kuşun havada çığlıklarla daire çizerek uçtuğunu görür.

 

Kulakları sağır edecek kadar yüksek sesle çığlıklar atan kuşlardan yorulanlar, okyanusun dev dalgaları arasına kendilerini atarak intihar etmektedir.

 

Bu olayı yıllar boyunca birçok balıkçı görür, birçok bilim adamı araştırır, en sonunda kuş bilimcileri yaptıkları araştırmalarda şu sonuca varırlar:

 

Göçmen kuşlar farklı yönlerden gelerek okyanusta bir noktada birleşiyorlar ve aynı yerde intihar ediyorlar. Bu trajik olayın yaşandığı yerde daha önceden bir ada olduğunu kuşların göç yolu üzerinde bulunan bu adanın bir deprem sonucunda okyanusa gömüldüğünü bulurlar.

 

İnsanların yokluğunu bile fark edemedikleri ada kuşlar için göç yollarının vazgeçilmez bir durağıdır.

 

Ve kim bilir belkide binlerce yıl doğal bir alışkanlıkla bilmektedirler adanın yerini.

 

Binlerce km"lik yolculuklardan sonra çığlık çığlığa aradıkları adayı bulamayınca, yorgunluktan bitkin bedenlerini okyanus sularına bırakmaktadırlar.

 

İnsanları diğer canlılardan ayıran birçok özellikle, aklımızla, vicdanımızla, yüreğimizle değerlendirme ve muhakeme gücümüzle seçtik…

 

Binlerce km"lik yolculuklardan sonra okyanus sularında aradıklarını bulamayarak intihar eden kuşlar gibi, bizde aylarca konuştuk, yorulduk bazen sustuk umursamadık sonra coştuk ve seçtik.

Şehrimizde en az 12 yıl Metro ( 600 milyon ) Çatalan içme suyu projesi ( 130 milyon ) Vergi ve prim borçlarıyla ( 100 milyon ) uğraşacak, yine, yeni olmayan, yeniden belediye başkanı seçtik.

 

Seçen tüm Süleymanlara hayırlı olsun.

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 20640 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber