Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
PANDORA’NIN MUHTEŞEM YÜZÜ

James Cameron"un hem  yazdığı  hem  yönettiği  hem  de yapımcılığını  üstlendiği  "AVATAR"  izleyenleri  162 dakika Pandora"ya  götürüyor. Film  22. yüzyılda  Pandora  adlı uyduda önemli  ve  pahalı  bir  maden  uğruna  verilen  savaşın,  sevmenin  ve  fedakarlığın  müthiş  görsel  bir  şölenle  sunulması…

        400 milyon dolarlık bütçesiyle ve 14 yıl yapımının sürmesiyle sinema tarihinin en pahalı yapımı olarak ünlenen Avatar"a bende kayıtsız kalamadım.

        Filmdeki görsel efektler karşısında   filme  emeği  geçenleri  kutlamamak  mümkün  değil. İnsanoğluna yabancı bir gezegen oluşturarak, doğanın tüm unsurlarını ince ince tüm ayrıntılara girerek gösterilmeye çalışmak kolay iş olmasa gerek.

        Filmin kahramanı  Jake, abisini  kaybetmiş  ve  abisinin yerine görevlendirilmiş,  ayakları tutmayan savaşçı bir asker. Film insanların AVATAR adını verdikleri  kuyruklu  ve mavi renkli dev  yaratıkları zihin güçleriyle yöneterek, Pandora gezegeninde yaşayan mavi  Navi  halkını yok etmeye çalışma savaşı olarak özetlenebilir.

        Doğa ile bütünleşmiş hayatlarıyla dikkat çeken Navi   kabilesi ve kabile reisinin kızı filmin kahramanı Jake"in  taraf değiştirmesine neden oluyor.

        Fantastik, bilimkurgu ve macera öğelerini içinde barındıran Avatar, görsel efektlerin cazibesiyle her yaştan izleyici ile buluşabilir.

        Filmin yönetmeni olan James Cameron,   aynı zamanda  Titanik, Terminatör 2  gibi çok başarılı filmlerinde yönetmenliğini yapmış.  Film 197 kamerayla ve özel tekniklerle çekilmiş. Avatar"da kullanılan 197 kamera çok özel meziyetlere sahip. Gerçek oyuncuların mimikleri ve vücut hareketleri bu kameralar sayesinde animasyon karakterlere aktarılmış. Filmde bitkiler, hayvanlar, dağlar ve tüm canlılar için kullanılan dijital saklama ünitesi Titanik gemisinin batma sahnesi için kullanılan ünitenin 500 katı.

        Teknoloji ve doğanın güç savaşını izlerken, doğa katliamını, insanların bitmek tükenmek bilmeyen emperyalist hırslarını, hatta bir zamanlar Amerikalıların Kızılderililere yaptıkları haksızlıkları düşündüm.

       Gündemi takip edenler için, hümanist insanlar için yada teknoloji meraklıları için mutlaka sinemada izlenmesi gereken bir film. Ciddi gişe hasılatı bırakması hiç de sürpriz olmayacak. Çevremdeki birçok kişi "film gösterimden kalkmadan 2. kez izlemeliyiz" diyerek sinemadan ayrıldı

          Meraklıları için iyi seyirler.

 

Bu yazı toplam 23888 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
zengibar / 05 Ocak 2010 Salı 09:12
seni görüyorum... tek kelimeyle harika bir filmdi. çok güzeldi. izlerken kuşlarla uçmayı okadar çok istedimki! zaten gezegene hayran kaldım.. görseller çok güzeldi ayrıca navi kızı angelina julie ye benzettim iri iri gözlerle..:)
100 %
Beğendim
Beğenmedim
tabari / 05 Ocak 2010 Salı 01:19
Film hakkında söylenecek çok şey var ama benim söyleceğim iki şey var :

1) Görsel olarak bugüne kadar izlediğim en etkileyici filmdi. 3D görüntü bu filme çok yakışmış.

2) Bu filmi sinemada 3D olarak izlemeyen çok şey kaybeder. Böyle bir görsel şölen kaç yılda bir gelir bilemiyorum. Hatta bir kez daha izlemeyi bile düşünüyorum. Gerçekten sizi bambaşka bir dünyaya götürüyor.

Ben de bu filmin tüm rekorları alt üst edeceğini düşünüyorum. Çünkü izleyenlerin hemen hemen hepsi tanıdıklarına öneriyor.

Tek kelimeyle, ka-çır-ma-yın !
100 %
Beğendim
Beğenmedim
brder / 04 Ocak 2010 Pazartesi 23:56
son yıllarda izlediğim sayılı güzel filmlerden bir tanesiydi. 3D olması da farklı bir heyecan katmış tabi, tavsiye ederim.
100 %
Beğendim
Beğenmedim
scarlettj / 04 Ocak 2010 Pazartesi 23:46
AVATAR için söylenebilecek en doğru yorum rüya tadında bir film olduğudur..Aşk,kahramanlık,bilim vs. senaryoda her birine ustaca değinildiği göze çarpmakta..Çok dengeli bir senaryoya sahip olan filmde ele alınan hiç bir öğe diğerinin önüne geçmiyor.Filmde insan ırkının fethetme,sahip olma ve yok etme hırsının diğer ırklara ve doğaya nasıl zarar verdiğini de aşikar olarak hissediyoruz.

Fantastik filmleri oldum olası severim zaten.İnsanoğlunun beynini çalıştıran ve hayal kurmasını sağlayan birer araç oldukları için.Jake Sully tekerlekli sandalyeye mahkum bir gazi iken Avatar projesi sayesinde yeniden yürümeye başlaması; yürümek ne kelime kimsenin cesaret edemediği toruka binmesi...Toruk macto oluşuna kadar olan süreyi soluksuz izledim

En son teknoloji, en yüksek bütçeli vs.film olması kısmı beni çok fazla ilgilendirmiyor.Yiğidi öldür hakkını yeme.Muhteşem bir çalışma muhakkak izlenmesi gereken bir eser...
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber