Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Bahar Temizliği

Eskileri, yıpranmışları,solmuşları, küçülmüşleri, çıkar bir bir dolaplardan...'Bir gün giyerim belki, kullanılacak günü vardır' düşüncelerini de tozlu raflarla beraber çıkar at...Hafiflesin dolaplar, çekmeceler, raflar...Sende hafifle!

 

Kendi ağırlığıyla seni yoran elbiseler, kitaplar, cd'ler, bakmaktan hiç hoşlanmadığın fotoğraflar, eski gazete kupürleri, pullar, dergiler, aksesuarlar, ne kadar yoğunluk varsa mecburi sevdalı...At gitsin!

 

Temizle zihnini, ne kadar önyargı varsa beyninin ince kıvrımlarında, yüreğinin darağacında bir bir sallandır! Sil, süpür heryeri...Tatsız, küflenmiş anıları, hoşa gitmeyen konuşmaları, eş cinayetlerini, çocuk tecavüzcülerini,ölen askerleri,masum sivilleri öldüren diktatörleri, denizleri petrole bulayanları,hayvanlara eziyet edenleri,doğayı acımadan katledenleri, toprağın, havanın, suyun,en önemlisi inancın,saygının, huzurun değerini bilmeyenleri, şımarık dalkavukları,koltuk sevdalası yalancıları, şaşkın politikacıları at çöpe gitsin!

 

Hafiflesin yüreğin

 

Hafiflesin beynin

 

Hafiflesin ülken

 

Saklandıkları yerden, umutlarını çıkar, sevgi dolu bakışları, taze heyecanları, hayallerini çıkar kuytu derinliklerden, dua dolu gönülleri, pas tutmamış inançları çıkar en özel köşelerden...

 

Bahar geldi!

 

Yaradan'ın müthiş mucizelerinin tekmili birden tazelendi, filizlendi, güneşe doğru parladı yüzleri...

 

Yeniden doğdu Yaseminler, Papatyalar, Gelincikler ve dahi Güller; ve iletilmesi gereken mesaja kilitlendiler: Umut Var!

 

Temizle evini, yüreğini, beynini, çevreni ve ülkeni!

 

Sen bile Bahar temizliğinin nelere gebe olduğuna şaşıracaksın.

 

 

Bu yazı toplam 28159 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber