Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Hayatı Keşfetmeden Yaşayanlara / Yaz Keşifleri-3

 Denize dönmek istiyorum

  Mavi aynasında suların

  Boy verip görünmek istiyorum

  Denize dönmek istiyorum

                    Nazım Hikmet RAN

 

   Bir  solukluk 'hasret' şiirine yarım iç çekişlere mahkum ruhu gezginlere…

 

Konyaaltı"ndan Kemer"e doğru çam ormanları, mavi Akdeniz sularına selam durur. Sabahın ilk ışıklarıyla gökyüzüne yüzünü dönmüş çam ağaçlarının başı dumanlıdır. Pare pare sis, safari yapılan ormanlarda toprak kokusuyla sarhoş eder sizi.

 

    Hedefi 265 km"ye sabitlemiş son nokta, aynı zamanda çıkış noktası olarak seçilen en uzak nokta olan Kaş"a doğru Antalya"dan yola çıkıyoruz. Amaç akşam 20:45 uçağına yetişebilmek. Ne kadar çok gezersek o kadar çok dolacağımızı, o kadar çok mutlu olacağımızı, o kadar çok değeceğini, o kadar çok anlatacak, yazacak, ruhumuzu dinlendirecek malzeme olacağını biliyoruz.

 

   Beldibi"nde tatil köylerine Kemer"le birlikte bir göz kırparak,  Göynük, Kumluca ve Tahtalı" yla kol kola teleferik muhabbetlerine yarım tebessüm, Çıralı"ya binbir merak, ulaşıyoruz. Yaklaşık 1 km. basamak basamak yürüyüp, dağın zirvesinde yanan taşlarla karşılaşıyoruz. Yanartaş olarak anılan doğalgaz rezervinin, yağmur, rüzgar demeden tüm hava koşullarına muhalefet ederek alev alev yanışına şaşırarak  şahit oluyoruz. Yol sahile kıyı, kıvrım kıvrım… haritadaki tüm Koy"larda birer gece, birer tam gün geçirme  duygusuyla…uçsuz bucaksız çarşaf çarşaf  denize iç geçirerek devam ediyoruz.

 

Finike"de sahilde çay kokusunun meltem esintilerine karıştığı bir soluklanma ile Noel Baba reklamının belediye logosuna bile yansıdığı, Rusça tabelaların ve inanç turizminin, Hristiyanlar üzerinden bu kadar yoğun yapılmasının bizi şaşırttığı Demre"ye, ordan da nihayet Kaş"a ulaşıyoruz. Helenistik dönemden kalma bir antik tiyatro, Likya kaya mezarları, tarih meraklıları için bir alternatif olurken biz Marina"yı görme heyecanını saklayamadan denize yaklaşıyoruz. Yapılar Bodrum"u andırırken insanlar samimi davranışlarıyla tipik Akdeniz kimliklerini sergileyerek "" değdi, iyi ki gelmişiz"" dedirtiyorlar.

 

     Kaş"la ve  265 km"nin hakkını veren doğa harikalarıyla istemeyerek vedalaşıyoruz ve bir sonraki randevuya sözleşiyoruz. Demre"ye doğru yola çıkınca Batık Antik Kent Kekova"yı zemini cam teknelerden izleme keyfini kaçırmamalıyız.  Tekneler sizi bambaşka bir dünyaya   anaforlar eşliğinde götürüyorlar. Göynük"e gelmeden "daha yok mu" diyenlere Olympus Antik Kent"e komşu, ağaç tepelerinde yada su üstüne konduruluvermiş Bungalov"larda (ahşap baraka) soluklanma  "gezi neden daha uzun sürmedi" mızmızlanması bedava:)

 

Akşam uçağına koşturarak yetiştiğimizi ve arkamızdan ağlayan  bir Antalya bıraktığımızı son cümle olarak yazmadan geçemeyeceğim!

 

Hayat denen uzun yolculuk yaz keşiflerinin kısa soluklanmalarıyla keyiflendi, keşif devam edecek!..

 

Bu yazı toplam 23068 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
zerrin / 25 Temmuz 2009 Cumartesi 15:48
yaz gelince tatil akla geliyor ama dar gelirliler için bu mümkün değil, güzel yazmışsınız
100 %
Beğendim
Beğenmedim
maviş / 24 Temmuz 2009 Cuma 13:32
keyifle okudum..AH ANTALYA AHH...
100 %
Beğendim
Beğenmedim
ahmet aras / 23 Temmuz 2009 Perşembe 23:50
evet hayat denen yolculuk devam ediyor..değme gezi yazarlarına taş çıkarırcasına ve bizi kıskandırırcasına gezdikçe geziyor yazdıkça yazıyorsunuz..kaleminize sağlık gidipte göremeyenlere bir nefeste okunup iç geçirilecek bir yazı olmuş.yapabilenlere iyi tatiller
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber