Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Hak Talebi ve 'PAZARLIK'

Sayın Başbakan Strasbourg'da gazetecilere verdiği söyleşide 'Başörtülü aday yoksa, oy da yok' kampanyası ile ilgili demiş ki; 'Başörtüsü, parlementoya girmenin pazarlığı olmamalıdır.Bu kampanyalar yakışıksız.Kınıyorum!'

 

Yukardaki ifadeleri ilk duyduğumda kulaklarıma inanamadım.Hayretler içersinde birçok kaynaktan açıklamaları okudum.

 

Şu anda oy kullanabilen bayan seçmenin %70'i başörtülü...

 

Bir zamanlar yani 8 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin başlattığı hareket 'dini siyasete alet etmekle' itham ediliyordu.Şimdi Başbakan'ın kendisi 'Başörtüsü meclise girmenin pazarlık aracı olmamalı diyor.Yani yine mağduriyet var ama bir zamanlar mağdur olan Başbakanımız, şu an mağdur olan bayan seçmenin %70'ine 'pazarlık' uyarısında bulunuyor.

 

Şaşkınım ama duyarsız değil!

 

Bu kampanya tamamiyle SEMBOLİK, ayrıca toplumun ve siyasi partilerin farkındalık eşiğini yükseltmek üzerine kurgulanmıştı.Partilerden istenilen düzeyde karşılık bulamasada, bu demokratik hak talebini doğru anlayan, okur, yazar,ev hanımı, çiftçi, işçi, muhafazakar, solcu yada liberal,özellikle kalemi güçlü gazeteci yazar, pek çok insan farklı platformlarda destekledi ve gündeme taşıdı.

 

Bireysel çabalar toplumsal uzlaşmayı beraberinde getirir ve inşallah bir an önce çözülür diye ümid ve dua ettiğimiz sorun, sadece meclise girebilmek değildi elbet...Okumak, yazmak,kürsüye çıkabilmek, dinlediğimiz kadar kamusal alanlarda bizde birşeyler anlatabilmek, oy kullanmaya gittiğimizde sevgiyle kucaklanırken, kamusal alan çerçevesine sıkıştırılıverip, seçtiğimiz insanların oturduğu koltuğa bile yaklaşamamak aynı binada bile bulunamamak yani sözün özü 2. sınıf insan olmaktan bir an önce sıyrılmak kurtulmaktı.

 

Aynur Bayram sarı basın kartlı başarılı bir gazeteci, Nazlı Ilıcak'ın deyimiyle 'OYUNDA KUSURLU'

 

Neden mi?

 

Çünkü o bir başörtülü ve şu an Ankara 2. bölgeden bağımsız aday.Başarabilir mi?

 

Necip Fazıl Kısakürek mısralarıyla cevaplayalım:

 

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!

Hedefe varmayan mızrak utansın!

Hey gidi küheylan, koşmana bak sen!

Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!..

 

Peki bu kadar mı yani! Sayın başbakan 'pazarlık yapmayın' kınıyorum diyor, sonra eşit vatandaş muamelesi görmek adına bir arpa boyu yol ilerlenemiyor.'Emeğiniz, donanımınız el versede,size sistem izin vermiyor.Durun durduğunuz yerde, en büyük engel görüntüde, önce değiştir, sonra gel.Görüntünü değiştiremiyorsan, kabullen, sistem böyle işte.

 

Mevcut durumun özeti, yukarda yazılanların ta kendisi...Ancak biz Sayın Başbakanımızdan 'Başörtü mağduriyetini meclis talebine alet etmekle' itham edip bizi kınamasını değil, demokratik talebimize kendi listelerinde sıra bulmak noktasında sıkıntılıysa bile 'sizi anlıyorum, anlamaya çalışıyorum' kabilinden cümleler duymak isterdik.

 

Bugün ezici çoğunlukla iktidar koltuğunda oturanlar, demokrasinin en önemli unsuru olan seçmeninde hak taleplerini mevcut imkanlar ölçüsünde değerlendirmelidirler.

Bu yazı toplam 24103 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber