Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
İNANÇ MI YOKSA GÖRÜNTÜ MÜ

Uzun zaman olmuştu hiç kimseden ses soluk çıkmayalı…

Doğrusu merak eder olmuştum, neden sessizliğe gömüldük diye!

Farkına varmadan alışmış mıydık ne? Yada normalin bu olduğu kanısına mı  vardı cümle halk!

"Başbakan"ın eşi Emine Erdoğan GATA" ya neden alınmadı" tartışmalarını izlerken ara ara geçmişte yaşanan benzer uygulamalardan da bahseder oldu basın yayın organları.AK partili Mustafa Elitaş 2003 yılında başörtülü eşiyle orduevindeki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılmaya cüret etmişti ve İlgili komutanların emekli edilmesi ceza merciini tatmin etmemiş olacak ki bir Başçavuş"ta sırf  bu yüzden 14 gün göz hapsine tabi tutulmuştu.

Gündem mi değiştiriliyor ne!  Ne münasebet canım, başörtü tartışmaları da nerden çıktı?

………………………..

Acı çekenlerimiz mi azaldı? Neden bu kadar vurdumduymaz takılıyoruz millet olarak?

Başörtülü okula, hastaneye, meclise, tüm kamusal alanlara hatta Cumhuriyet Resepsiyonuna girme hakkım, hakkımız neden elimizden alınıyor?

Neden düzene ihanet olsun ki? Üniversite"de radikalizmin kıyılarında olan birçok erkek arkadaşımız çok rahat oturabilirken sıralara, görüntü takıntılarına ve özellikle kız öğrencilere yapılan zulme kurban olmanın hiçbir  geçerli nedeni ve adaleti olamaz.

"Şimdi neler olacak bakalım! Flaş Flaş Ak Parti iktidara geldi, İranlaşacağız" diyerek her akşam bangır bangır propaganda yapan televizyon kanalları! Ne oldu İran mı olduk! Ne değişti, özellikle bu konuda? Ne kadar mesafe alındı? Soruyu sorarken cevabı hazır aslında: Hala çözülememiş bu sorunla iktidar yılları devirdi ve herkes böyle bir sorun yokmuş gibi atalette…

Ailemde askerlik mesleğini yaşamının merkezine yerleştirmiş birçok bireyle, akraba olduğumu her an hissederek ve aynı muhabbetle yaşamak istiyorum. Emine Erdoğan"ın başına gelenler onlarca kez askeri lojmanların, askeri havaalanlarının kapılarında başıma geldi.Başörtümdeki iğneyi, boneyi çıkartmaya çalışanların, örtümün şekliyle oynayınca, tehlikeyi birden bire yok etmenin komik ve derin hazzını duymalarını ve benim bu durum karşısında neler hissettiğimi hangi cümle daha net ifade eder! İnanın hiçbir zaman bilemedim, bilemiyorum!

Zulme ortak olmayalım! Demokratikleşme, insan hakları naraları artık klişe biliyorum…Lütfen rica ediyorum, Allah"ın rızası ve kutsal kitap Kur"an-ı Kerim"in mukaddes yüz suyu hürmetine, binlerce eğitimli, kültürlü, donanımlı kadınımızı, kızımızı saçma sapan şekil takıntılı esaretlere mahkum etmeyelim.

 

 

Bu yazı toplam 22746 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
yunus özenli / 20 Şubat 2010 Cumartesi 21:30
zalimin zulmü bitmez sadece şekil değiştirir, ancak gören bilen ve işiten bir tek O'dur ki zulm ve haksızlık sadece aynadaki yanılsamadır, bitecek ve adalet yerini elbet bulacak, siteye emeği geçen herkese teşekkürler, entelektüel yaklaşım ve duyarlılık, (toplumsal yozlaşmayı düşününce) gerçekten az bulunuyor, siteye hergün girmeden yazıları kontrol etmeden gün geçmiyor, sağolun
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber