Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
SİMGESEL TARTIŞMALAR

Muhalefet kanımızda var galiba! Geçtiğimiz günlerde paramızın yeni simgesi belirlendi. Doğrusu pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da bilirkişimiz çoktu. Hangi simgeyi bulursanız bulun , hangi logoyu seçerseniz seçin emin olun yeni tartışmalar beklide şu an yaşananla benzer tartışmalar yaşanacaktı.İlla ki bir şeylere benzeterek, farklı simgelerle karşılaştırılarak tartışılacaktı…

Birkaç ay sonra tartışmalar sona erecek ve gözlerimiz alışacak ama alışana kadar acaba mı?...tartışmalarından kurtulamayacağız.Tasarım 1,5-2 ay içerisinde yapılmış.Tasarlayan Tülay Lale ve diğer iki ağabeyinin (Türesin Lale-Tahsin Lale)  isim ve soy isimlerinin ilk harfleri  Türk  Lirasının ilk harfleriyle aynı olması ve bu harflerden oluşan logo ile de tasarım yarışmasını kazanmaları gülümseten bir ayrıntı iken ben en çok "Tayyip Erdoğan"ın baş harflerine benziyor" diyen yaklaşıma güldüm.Çok saçmaydı."Adına sikke bastırmış  padişahınız" diyebilen bir lise öğrencisiyle aynı fikri  paylaşan kocaman adamların, eleştirinin dozu noktasında kantarın topuzunu kaçırdığı kanaatindeyim.Tayyip"in T"si ile Türk Lirasını T"si aynıysa başbakan adını mı değiştirsin yada T yerine Türk Lirasının simgesinde başka bir harf mi kullanılsın?

Logo altın oran kuralına uygun olarak tasarlanmış ve Tülay Lale"ye göre logonun anlamı: çıpa biçiminde olması TL"nin güvenli liman haline gelmesini, yukarı doğru yönelen çizgilerin de paranın yükselen bir değer olduğunu gösteriyormuş. Gerisi teferruat.

Paramızın dünya piyasalarında simgesel olarak temsil edilmesi  yıllar önce yapılması gereken bir hareketti, akıl edenleri , emeği geçenleri tebrik etmek gerek; işimiz reklam ve tasarım olunca Tülay Lale"ye ve ekibine gıpta ettik, ismi bir sonraki tasarım hareketine kadar ve hatta ilk tasarımı gerçekleştiren olarak her zaman tarihte yer alacak.

Bu yazı toplam 23236 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber