Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
YSK'nın Kesin Kararı

       ''Şöhret, gençlik ve gurur; mezar hepsini alır'' diyor Victor Hugo!Son günlerin en popüler konusu yine Adana, yine seçimler!YSK tüm itiraz dilekçelerini  ve kararları incelemek üzere bir ara karar verdi; yani önümüzdeki günlerde kesinleşecek kararları seçimin yenilenmesi üzerine olabilir.

Kulisler sürekli sorgulayan,meraklı,yada taraf kalemşörlerle doldu taştı. Koltuğun getireceği şöhret, olmayan gençliğin gurur perdesinden geçiverdi. Hepimiz karanlıkta koşmayı seviyoruz, sonrada elimize verilen fenerleri birbirimizin gözünün içine tutuyoruz. Halbuki kör dövüşünün kimseye bir faydası yok.

      Muhtemel karar çıkarsa Haziran'ın ilk haftası yine hummalı, yine heyecanlı, yine Yunan Mitolojisindeki Rüzgar ve Savaş Tanrısı Agemennon gibi kararlı,seçmen listeleriyle dizim dizim dizildiğimiz sandıklara yanaşacağız; kamuoyunun vicdanını kirleterek yerle bir eden bir seçimden YSK  kararıyla iptal edilen bir seçime doğru savrulursak şu anki mazeretlerimiz olmayacak.''Mazeret göbek deliği gibidir, herkeste bir adet bulunur ama hiçbir işe yaramaz'' diyor bir İsveç atasözü...

Mazeretsiz sabahlara uyanıp dinlemesini öğreneceğiz.Hz. Mevlana'nın ''anlatan değil dinleyen arif ol'' nidalarını şiar edineceğiz.Konuşanlar ve yorulanlar bir yudum kahve gibi buruk bir tat bıraktılar içimizde ...

YSK kesin kararını, son kararını bir an önce açıklamalı ve açıklanan karar hepimizi şu anki garip psikolojiden kurtarmalı, şaibeden,  hüs-nü zan'dan uzak yeni seçim atmosferine girilmeli.

      Hizmet etmek için sevmek, sevmek için ise tanımak gerekiyor; tanınmış olabilmeyi diliyoruz...
       Adana, Seyhan'ın nazlı gelini, Toroslar'ın hoyrat bahçesi, Çukurova'nın bereketli vahası...
        Az kaldı YSK kararıyla, son kararla, kesin kararla yeni bir 5 yıla VARIM diyecek!

Bu yazı toplam 19974 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
ayben / 18 Nisan 2009 Cumartesi 20:54
Adana her daim farklı hemde çok farklı özgün bir sevdamızdır..
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber