Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Elektrik Çalmak Hırsızlıktır

600 Bin kişinin sabıka kaydı siliniyormuş.

 Meclis"te kabul edilen 3. Yargı Paketi"yle birlikte kaçak elektrik kullanımının hırsızlık suçundan çıkartılıp "karşılıksız yararlanma" suçu olarak tanımlanmasıyla 600 bin kişinin sabıka kaydı silinecek. Böyle bir saçmalığa neden imza atılıyor anlamak gerçekten güç! Suçun niteliği ve cezasını değiştirmek milyonlarca insanı çok affedersiniz " enayi" yerine koymak anlamına gelmiyor mu?

 Gerçekten pes!

 Daha düne kadar yaşadığımız şehrin ana caddelerinde "kaçak elektrik hırsızlıktır, kaçak elektrik kullananları ihbar etmek vatandaşlık görevidir." Pankartları asılı değil miydi? Şimdi ne oldu da suçun niteliği "karşılıksız yararlanma" oluyor?

 Bu düzenleme ile kaçak elektrik kullanımı suç olmaktan çıkarılmıyor elbette ancak hırsızlıktan daha hafif nitelikte bir suça dönüştürülmüş oluyor. Peki, yasa düzenleyicilere ve bizlerin oylarıyla meclis sıralarına oturanlara soruyorum: Böyle bir değişiklik suça teşvik mi eder yoksa caydırıcı unsur mu teşkil eder?  Bizler gibi sade vatandaşların her ay elektrik faturalarına yansıyan, daha açık ifade ile cebimizden çıkan kaçak elektrik bedellerinin hesabını kim nasıl verecek? Soğuk kış günlerinde vatandaşın elektrik faturasının bedeli yüksek geleceğinden korktuğu için açamadığı klimanın yerine, bu düzenleme ile evine, işyerine, sokaktaki direkten bile açıktan açığa elektrik çekmekten çekinmeyen, büyükbaş hayvan ahırlarına bile ısıtıcılar yerleştiren uyanık geçinen, cahil ve hırsız bir kesimi ödüllendirir gibi affetmek hangi vicdana sığar?

Bu yazı toplam 24496 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber