Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
EVİM SENSİN

Evim Sensin Özcan Deniz'in ikinci uzun metraj film yönetmenliği denemesi.Senaryosu kendisine ait olan 'Ya Sonra' gişede istenilen izlenme oranına ulaşmış bir romantik komediydi.İkinci filminde Özcan Deniz yine kadın erkek ilişkileri üzerine kurgulanmış, drama kayan bir hikaye ile karşımızda .Ancak bu kez senaryo kendisine ait değil.Hakları Avşar filme ait olan, orijinal ismi A Moment to Remember (Nae meorisokui jiwoogae) yani 'Beni Unutma''dan uyarlama. Kore yapımı filmi yıllar önce izleyenler için filmin olay örgüsü hiçde yabancı değil! Büyük bir aşkın ağır bir hastalıkla sınanması denilebilecek hikayede, meslekler, karakterlerin genel yapısı ve hatta bazı yerlerde replikler bile tıpatıp aynı! Böyle bir benzerlikler silsilesi içerisinde senaryo : Özcan Deniz yazılması bence büyük saygısızlık, gerçi filmin sonunda uyarlama olduğu yazıyordu ancak uyarlanan filmin adı geçmiyor.Bu yönüyle film gösterime girdiği günden bu yana sosyal medyada tartışılıyor.

 

Film 105 dakika sürüyor.Fahriye Evcen ve Özcan Deniz'le birlikte ortalama 10 kişinin oyunculuğuyla sürüklenen filmde doktor rolündeki Levent Öktem'in ses tonu ve beyaz perdedeki duruşu oldukça dikkat çekici. Filmin ilk yarısını klip tadında izledim; doğrusu yakışıklı bir adam ve güzel bir kıza ait görüntüler ve özellikle harika dış mekan çekimleri olay örgüsüne ne zaman bağlanacak diye sabırsızlıkla bekledim, ikinci yarı ise Yeşilçam filmleri tadında dramın dibine vuran bir anlatımla başladı ve bitti.

 

Fahriye Evcen'i daha önce farklı rollerde izlemesem bu filmdeki duruşunu oldukça yapmacık bulabilirdim.'Beni Unutma'daki karaktere öykünme bile olsa rolünün üstesinden gelmiş.Hele filme yerel motif olarak eklenen bir Karadeniz türküsü var ki Evcen'in sesinden dinlemek gerçekten büyük keyifti, filmden çıktıktan sonra bile hala türkünün etkisinde oluyorsunuz.Filmden çıkma anına gelince: dikkatimi çeken ilginç bir ayrıntı filmi izleyen seyircilerin erkek egemenliği ve salondan çıkarken burnunu çeken, gözyaşını silenlerin çokluğuydu.

 

Demekki neymiş filmin senaryosu uyarlamada olsa,vermek istediği duyguyu izleyiciye geçiren bir iş çıkarılmış.Türk sineması açısından bir yenilik yok filmde ancak aşk ve gözyaşından hoşlananlar için izlenebilir.

Bu yazı toplam 24600 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber