Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Mızıkçılar ve Mızıkacılar

Seçim süresince sorun çıkmasın, aman kimsenin canı yanmasın, toplumsal barış, toplumsal huzur, toplumsal sağduyu çağrıları ve söylemleri tekrarlana tekrarlana ülkemiz seçim sürecini sakin geçirdi.

 

Peki seçim bitti herşey normale döndü mü?

 

Malesef ki hayır!

 

Dönseydi şaşardık zaten; aksiyona alışmış toplumumuza 'nur topu gibi bir meclis yemin polemiği' armağan eden Sayın Kılıçdaroğlu, sonunda gelip, Ergenekon sanıklarını savunma siyasetiyle, parti içi muhalefet arasına sıkışıp kaldı! Parti içindeki kurultay sancısı ve ayrıca mecliste yemin etmeme siyaseti herkesi fazlasıyla gerdi.Açıkcası sonunu tahmin etmeden böyle bir saçma eylemin baş aktörü olmak ancak Kılıçdaroğlu'na yakışırdı, şaşırmamak lazım.

 

CHP bu yemin olayının gölgesinde hızla ayrışmaya doğru gidiyor.Parti içinde, partiye oy kullanan partizan içinde, halkın iradesiyle meclis sıralarına seçilen vekiller için de oldukça sıkıntılı bir durum.

 

2 Ergenekon sanığı, Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın serbest bırakılması hedefi üzerine kurgulanmış bir siyaset, toplum nezdinde partiyi itibarsızlaştırırken, kurultay sürecinde 'kavgalı parti' imajını güçlendiriyor.CHP'li olarak vekil seçilenlerin vekillik süreçleri mazbata almalarıyla başladı ancak, vekil olma heveslerinin kursaklarında kalmasıyla askıda bekliyor!

 

Seçim sonuçları okunduğunda, 'bu yenilgi hezimeti hem Kılıçdaroğlu'nu hem de Bahçeli'yi koltuğundan eder' demiştik, böyle bir süreci kendi iradesiyle oluşturan Kılıçdaroğlu eğer kurultayla gidemezse parti dışı kalan Sosyal Demokratların deyimiyle CHP çöküşe geçip küçülecek ve yerini Türkiye'yi ve dünyayı doğru okuyan sosyal demokrat bir parti alacak!

 

Olabilir mi?

 

Hiç zannetmiyorum!...

 

Yıllardır hayata geçmesi beklenen hayal çok ama Türkiye halkıyla buluşan ve mevcut iktidarı demokrasi üzerinden zorlayan bir sol siyaset hiç olmadı ve uzun yıllarda olmayacak gibi görünüyor.

 

Bu yazı toplam 20599 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber