Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Türkiye'nin En Büyük Meselesi

 

Tek atımlık kurşun gibi; kıymete mukabil, sesli bir serzeniş oldu :' Türkiye'nin en büyük meselesi Kürt meselesidir' dedi Cumhurun Başı Sayın Gül!


Kendi bedenleri üzerinde emanet bir hayat yaşıyormuşcasına, yıllar yılı saçma sapan bir mihmandarın peşinden sürüklenenlerin, 1984'den bu yana, vahşi bir terörü ülkenin doğuda kalan topraklarına, boyuna yaftalamaya çalışanların:


bizi yok sayıyorlar

bize baskı yapıyorlar

bizi ayrı tutuyorlar


çığlıkları,etnik Kürt milliyetçiliğinin ve can yakmanın ötesine geçememiştir. Bugün gelinen noktada ise:' Evet bir sorun var, çok büyük bir sorun var.' Diyor sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül!


Yoksaymadan

ayrı hiç tutmadan ve baskı yapmadan

açık ve net:'Etnik kökenlerin bir renk, bir enerji, birleştirici ve zenginleştirici bir unsur olduğu' dile getiriliyor Prag dönüşü.


  • Gazali'den bizlere nakledilen telaffuzunu zaman zaman hatırlamakta zorlandığım ama benim çok hoşuma giden 'leyse fi'l-imkan ebde min-makan'sözü aklıma geldi, sayın Gül'ün açıklamasını izlerken.Yani derki Gazali: ' imkan aleminden olandan daha iyisi yoktur.'İmkan alemi, varlığını inkar etmeden, legal bir söylemle sorunu kabullendi.Evet sorun var ve bu sorun asırlardır aynı topraklarda yaşayan kardeşlerin sorunu değil,ayrık otu formatında,hizip tetikleyicisi olarak kullanılanların sorunu! Kendini dışlanmış psikolojisine girdiren sığ beyinlerin önce terör denilen beladan temizlenmesi gerekir ki, sonra eyleme geçilsin.Önce tasavvur ettirmeli, hani şimdilerde adına concept denilen Eflatun'un ise Idee dediği şeyi, sonra bünyelere nüfus ettirmeli.Biraz sağduyu ve çokca emekle beslemeli yarınları...


Taşların fizik kurallarının açıklayamayacağı farklı frekansları varken ve dalga boyları onların yönünü belirlerken; kanlı canlı yaradılmışların en şereflisi olan insanların dalga boyları ve frekansları muhakkak bir taştan daha farklıdır.Açık tahrik unsurlarından etkilenmemesi gerektiği kadar farklı...


Bir sorunun varlığının kabullenilmesi bile, kocaman bir adımdır çözümden yana. Kanlı örgüt zihinleri esir almadan ahir ömrümüzde, sukünet olsun, bereket olsun, enerji olsun doğudaki o toprakların adı...İnancımız odur ki: ilahi adalet tecelli edecek ve beklenen günü getirecektir.

 

Bu yazı toplam 19718 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber