Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Kral Çıplak

            Bir pazar yerinde çıplak olarak koşan bir adam delidir.Aynı pazar yerinde o çıplak adamın peşinden koşan birçok çıplak insan varsa o insen deli değil liderdir.Yıllar önce nerde okuduğumu bile hatırlayamadığım bu söz beni biten seçimlerle yüzleştirdi.

 

          Seçimler bitti, tartışmalar bitmedi. Güzel şehrimizde yılan hikayesine dönen tartışmalar,sayılanlar,sayanlar,sayımı durduranlar,sayımı durdurulanlar,hergün malum koltuğa oturtulup tekrar kaldırılarak kulislerde acımasızca hırpalananlar...velhasıl kelam seçimler bitti,tartışmalar bitmedi!

 

          Seçimlerden öncesine sadece bir hafta öncesine gidecek olursak,eski genel kurmay başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın internet sitelerine düştü diye lanse edilen sözleri aynen şuydu :''Cumhurbaşkanını halkın seçmesi kadar tehlikeli birşey yok.ÇÜNKÜ HALK CAHİL.''

 

          Seçimlerden yine bir hafta önce sandık başlarında başörtülü sandık görevlisi olsun mu,olmasın mı? tartışmalarına sebep olan YSK kararı vardı.YSK'nın aldığı bu kararla bize verilen özTürkçe mesaj sandığa oy kullanacak kadar gidebilirsiniz,ancaaakk...ancak o kadar! Siz sandık başında bu görüntüyle bulunamazsınız.Ama neden? Nedeni yok! İşte öyle...varsada bir neden...Nedense neden işte!..

 

         Ya seçimlerden 3 gün öncesi:... 400,000 bedensel engelli sadece vasi tayin ettikleri yakınları olduğu için,YSK kararıyla sandığa gidemedi.Karara tepkilerini gösteren sivil toplum örgütleri hiçe sayıldı.Fatura,ödeme ,maaş gibi işlemler için evlerinden çıkamadıklarından yakınlarını vasi tayin ederler,Ak parti İstanbul milletvekili görme engelli Lokman Ayva'nın karşı girişimleriyle bile YSK kararına dur diyemedi ve hepimizin potansiyel engelli adayı olduğu hayatımızda sanki özür düşünme yetilerinde gibi davranılarak seçimin dışında buluverdiler kendilerini.

 

         Birileride Adana'da bu anlattıklarımızdan sonra belki bu sebeplerle belkide tepkisizliği tepki olarak seçmiş hür iradesiyle bu seçim karmaşasının içinde olmak istemedi.Adana'da oy kulllanmayan %18'lik kitle son olanlardan sonra ya ''Oh ne güzel,ayıklasınlar oylarını''mı dedi, yoksa'' gitseydim,demokratik tepkimi sandıkta gösterseydim sonuçları bizzat ben etkileyebilirim'' mi dedi acaba?

 

          Ben bunları düşünedurayım son günlerde okuduğum Bostan'ül-Vaizin'de şeytanın telkin ettiği bir ümitsizlik örneği aklıma geldi:''Bağdat'ta şevk içinde hizmetlerini sürdüren Cüneyd-i Bağdadi bir gece rüyasında şeytanın sokakta şarkı söyleyerek gittiğini görünce :''Neden böyle saygısızca bağırıyorsun insanların içinde? ''der.Şeytan,''Hani insan? Sen bunları insan mı sayıyorsun? Bağdat'ta şu anda sadece 3 insan var,onlarda şu anda Şiraz Mescidi'nde ibadetteler.İnanmazsan git de gör! diyede adres  verir.Uyanıp hemen Şiraz Mescid'ine koşan Cüneyt Bağdadi,gerçekten de üç kişiyi namazda bulur.İçinden bir ümitsizlik fırtınası kopar.Demek ki koskoca Bağdat'ta adam kalmamış bu üç kişiden başka diye hayıflanırken biri selam verip kulağına eğilerek fısıldar:'' Şeytan sana ümitsizlik telkin etmek istiyor. Bağdat Allah dostlarıyla doludur! Sakın şeytanın tuzağına düşüp de ümitsizliğe kapılma!''

 

Sanırım işte tam da bu noktada düşünmemek elde değil,Cüneyd-i Bağdati gibi ümitsizliğe kapılmışsak, birilerinin telkiniyle kendimize gelme vaktidir.

 

Kral çıplak diyecek kadar cesur birileri var mı?

 

....hepimiz aynı çıplaklığı yaşıyor ama farkında olamıyor muyuz acaba...

Bu yazı toplam 22721 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber