Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Serdar AYDIN
Serdar AYDIN
AK PARTİ ADAYLARI!..

12 Haziran seçimleri için beklendiği gibi Adana Ak Parti teşkilatına takriben milletvekili sayısının 10 katı müracaat oldu.

Tüm Türkiye"de ise Ak Partiye 5500 civarında kişi adaylık için başvurdu.

Adana"da ""beklenen adaylıkların bazıları gerçekleşmezken, gerçekleşen adaylıklar içinde sürpriz isimler de"" yok değil.

Ben hepsi birbirinden değerli bu adaylar içerisinde bazıları için siyasete ilgili bir insan olarak birkaç kelam etmek isterim.

Serdarca baktığımda gördüğüm şeyler yani… Yazamadıklarımdan özürlerimle…

Bekir Fevzi YILDIRIM (Vakıf Adam):Ömür ajandasının her yaprağında: doyurulmuş açların, tedavi edilmiş biilaçların, sevindirilmiş kimsesiz yavrucakların hayır duasının yazılı olduğu adam. Gösteriş ve riyada çömez… Kalplere girmede usta… Saatinin akrebini iyiliğe, yelkovanını vefa ve yardımlaşmaya ayarlamış köprü şahsiyet. Her yerde ve şartta hayra vesile…

*****                                                                                                                                  

Hüseyin Turgut BAHAR (Akil Avukat): Hasımlarını zalimlerden, müvekkillerini mazlumlardan seçmek gibi bir kötü huyu vardır. Has dava adamı olmanın nefesini solumak onun isminde ve fiillerinde mücerretleşmiştir. Hayata Hüseyni bir kalp ve akılla bakar. Doğruya, iyiye ve güzele taraf olan her sivil toplum kuruluşunun gönüllü demirbaşıdır. Gönlü rızayı ilahiye, hayatı hep hizmete akar.

*****

Ali YÜZÜKÇÜ (Zerafet Ustası):O, Ticaretin ve siyasetin kırmadan ve kırılmadan asaletle ve güler yüzle yapılabileceğin en sahih ve sürükleyici örneğidir. Oturduğu yerden şeref devşirenlerden değil, şeref ve değer katanlardandır… Adana"da her siyasetçinin içtenlikle istişare edebildiği, dertlerini paylaşabildiği; eli, ofisi, gönlü her daim açık Ali Abisidir. Yaptığı her işi kendine de partisine de yakıştırır. Evin çatısız, siyasetin teşkilatsız yapılamayacağının sözcülüğü ile başladığı yolculuğunun Adana"ya hizmet duraklarında devam etmesini diliyorum. O, bunu hak ediyor.

*****

Ali ÇALDIR (Genç Bilge): Yaşının üstündeki olgunluğunun sırrı da, genç yaşta edindiği tecrübelerin büyüsü de okuduğu kitaplarda gizli. Serapa güzel ahlakla teçhiz ettiği karakterini, siyasetin çamurlu sularına asla sokmadı. Ömrünün 1/3"ünü Ak partinin teşkilatçılık basamaklarına gönül ve akıl teri dökerek geçirdi. Sükuneti her daim sözünü demde tutmasındandır. Yapmayacağını vaat ettiği bugüne kadar hiç vaki olmadı.

*****

Halis BİLDEN (Gönül Mimarı): Aldığı mimarlık eğitimini satırlardan sadrına indirmiş, bitmek bilmez enerjisi ile kendini milletinin hizmetine adamış bir adam. Başladığı her iş hızlanmış, ayrıldığı her makam boş kalmış (doldurulamamış) bir bürokrat. Evini gurbet, işini devlet bilmiş bir fedakarlık abidesi. Yüreği imar edilmiş, duyguları vicdan eleğinden geçmiş, kişiliği; ahlak ve sadakatten yontulmuş üstelik.

*****

Sunay KARAMIK (Yaşam Koçu): Türkiye"nin kariyer planlaması tuvaline kalıcı ""ebruli renkler"" katan zarif kadın eli. Aldığı eğitimler ve yaptığı işler baş döndürecek kadar parlak. Tevazusu Çukurova kadar geniş. Şehrine tutkusunu bir hizmet türküsüne dönüştürecek kadar cesur ve kararlı. O bir kadın. Ama Adanalı… Şimdi hünerli ellerini meclise taşımak istiyor. Hem gerekli, hem yakışır.

*****

İzzet ÖZER (Bal Arısı): Faydacı değil faydalı adamlar vardır hani! Altına girdiği işlerin hakkını verdiğini; alnındaki çizgilerden, yanağındaki terlerden anlarsınız. Milletinin hizmet kulelerinde hep gözleri ve gönlü açık nöbetler tutmuştur. Haramla kavgasına şahidiz. Bedelli hizmetlerin kaçağı olmak, bilabedel ülke imarına talip olmak adına da soyadına da uyar.

 

Bu yazı toplam 24994 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber