Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Serdar AYDIN
Serdar AYDIN
ÖLDÜĞÜM GÜN!..

Bugüne kadar metin ve köşe yazarlığı ile tanıdığımız İslami Camia"nın sevilen yüzü Senai Demirci"nin ilk romanının adı bu…

Kendisini kaleme aldığı, Engin Noyan tarafından da seslendirilen ""Esma ül Hüsna"" ile tanımıştı Türkiye.

Her Güne Bir Dua, Çocuğumuzla Her Güne Bir Ayet gibi özgün çalışmaların altında onun imzası var. Onunla özdeşleşen sıcak, sarsıcı, yumuşak, etkileyici bir dilin sahibi Demirci. Kelimelerle arasında anlaşılmaz bir yakınlık, sunumunda ise karşı konulmaz bir sadelik ve içtenlik büyüsü var.

Şuanda basılmış 32 adet kitabı bulunmakta.

Kendi ölümünü yazan bir yazarı anlatmış bize romanında.

İkiz kız kardeşlerin sürprizlerle dolu hikâyesi

Ve en büyük sürprize kapı aralayan bir final…

"Öldüğüm Gün" klasik roman normlarının dışında bir kurguya ve akışa sahip. Romanın kurgusu, kahramanları, konuları ve mesajlarının tamamı "ölüm" ekseninde dönüyor.

*****

Senai Demirci bildiğimiz ve sevdiğimiz mûkni üslubuyla sözcüklerin kuyusundan avuçlarına doldurduğu duyguları, çağrıları, uyarıları dudaklarınıza ve gözlerinize dokunduruyor.

Yaşarken en az farkında olduğumuz, hep başkalarının ölümleriyle hatırladığımız hayatımızın en temel gerçeğini bir roman kalıbında hayatımıza buyur ediyor. Kendinize hiç sormadığınız, cevabından hep kaçtığınız yakıcı sorularla ölüme bakışımızı "olgunlaştırmaya" çalışıyor. Bir anlam filosuyla çıktığınız hayat okyanusundaki yolculukta bazen Resulullahın anlatısına, Hint hikâyelerinin kıyılarına, Kasımiye Medresesinin havuzu düşüyor bazen yolunuz.

Hayat"ın duruşunda, Rüya"nın iç çekişlerinde, Yaşar"ın nefs muhasebesinde ölüm duygusunun, korkulandan anlaşılan olmaya doğru yolculuğu var. Hayata ölümün içerisinden bakmayı denemiş. Ama sorduğu sorularla hedef tahtası olan kalbinizi vahyin ve hakikatin merhemleri sarmış sarmalamış. Ölüm duygusundan çok ölümün kendisini irdelemiş kahramanların hayatlarında. Ölümü de konuşturmuş insanla…

****

Böyle bir roman bugünün Türkiye"sinde ancak Senai Demirci"ye yazdırılmalıymış duygusu sizi kitabın daha girişinde yakalıyor. Kendi hayatından kesitlerinde olduğu bu özgün romanın dilerim açtığı kapıdan ardılları da sükûn eder. Senai Demir"cinin şiirsel dili kitabı sizin için bayram neşesine ve bir edebi geçiş törenine çeviriyor.

Mezarlıklardan, klostrofobiye, depremden, doğuma kadar hayatın hiç birbiri ile ilgisi olmadığını düşündüğümüz alanlarında kelimelerle yaptığı arkeolojik kazıda tek bir ortak "bulgu" çıkıyor karşımıza; ölüm.

Ölümün milyarlarca renkteki duvağını Demircinin müeddep kelimeleri ile aralıyorsunuz. Samimiyet yüklü sözcüklerin "ölümle" sohbetinden ben çok şeyler öğrendim.

Sizinde öğreneceğiniz çok şeyin olabileceğini düşünüyorum.

Senai Demirci yaptığı işlerin ilkliği ve nezaheti ile bilinirdi.

Bu işinde hakkını layıkıyla vermiş; Allah Razı Olsun.

Bu kitapta gördüğünüz "ölümün yüzü" size sıcak gelecek merak etmeyin.

NOT: Öldüğüm Gün kitabı Timaş yayınlarından basılmıştır.

Bu yazı toplam 21914 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber