Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Serdar AYDIN
Serdar AYDIN
ERBAKANIN MİRASI…

Rahmetli Hoca"nın muhterem çocukları Zeynep, Elif ve Fatih onun ""terekesinin"" varisleridir.

Oysa bu ülkede ben de dâhil  (içerisinde bulunmaktan şeref duyduğum) milyonlarca insan merhum Erbakan"ın ""düşüncelerinin ve mücadelesinin"" varisleridir. Bakmayın ""kalaylı teneke güruhunun"" çıkardığı patırtıya-gürültüye. Hoca, son yüzyılda bu topraklarda yaşamış en kıymetli üç-beş iman ve aksiyon önderlerinden biridir. Siyasal söylem ve eylem anlamında belki de birincisidir.

Bugün bu ülkede yaşanan ne varsa bir ucundan rahmetli ile ilgilidir. Tartışılan, yapılan, karşı çıkılan her konu onun ""fikir akademisinin, mücadele mektebinin ve milli görüş çizgisinin"" mutlaka kapsamındadır.

Bakın kendisi ile 27 yıl yol yürümüş bir seveninin gözünde Hocanın ardında bıraktığı mirası nelerden oluşuyor…

§  Hoca, siyasetin ibadet, ibadetin siyaset olduğunu öğreten, Din"in bir adetler bütünü değil ibadetler bütünü olduğunu hatırlatan insandır. Hocanın İslam algısı da alışılagelenin dışında, ahlâkla donanımlı, cihada programlı, aksiyoner bir karakterde idi. Hocanın İslam üzerinden ülke insanımızın zihninde inşa ettiği yeni medeniyetin kodları da, barkotları da Batı ve özellikle Siyonizm karşıtı idi. Bizler dost ve düşman tarafları bile Hocanın dillendirdiği yeni dinsel kıstaslar üzerinden tanımladık. Dünyadaki ""Yahudilik sorunsalına"" en parlak projektörü Hoca tutmuştur son yüzyılda. Dünyada hâkim olan ""kapitalist batı ve sosyalist doğu"" dışında, Asr-ı Saadetten Osmanlıya kadar uzanan kendi kültür ve medeniyet havzamızın taşıdığı birikimi, üçüncü yol olarak dillendirmiştir. Hoca kurucu, planlayıcı, uygulayıcı lider olma özelliği ile de diğer liderlerden ayrılmıştır.

 

§  Hoca yüzyılın başından itibaren inisiyatif ve iktidarı millete rağmen onun aleyhine kullanan ""devlete karşı"" millici ve millete dayanan bir ""hak arama"" mücadelesinin fitilini ateşlemiştir. Bunu yaparken de bütün argümanlarını İslamın Sünni ve Hanefi geleneğinden devşirmiştir. Uygulamada da icbarı değil iknayı esas almıştır.

§  Hoca Osmanlının çöküşünden sonra aynı coğrafyadan dünyaya ilk kez âlem şümul projeler sunmuş tüm İslam âlemini kapsayacak planlamaları hayata geçirmeye çalışmış bir adamdır. Bu yönü ile de diğer İslam ülkelerindeki hareketlerden ayrılır, onların projeksiyonları kendi ülkeleri ile sınırlıdır genellikle.

§  Hoca bütün bunları yaparken, başında bulunduğu hareketin mali yükünü hareketin banilerine sahiplerine yüklemiş, böylelikle ""olası her türlü sızmanın peşinen önüne geçmiştir.""Çünkü çok örneği var ki; bu tip hareketler genellikle finansman yolu ile sulandırılmış, çökertilmiş yâda mecrasından saptırılmıştır. Hoca üstelik yurt dışında bir dönem dünyanın en örgütlü gücünü (milli görüş) kurmuş, oradan ülkesindeki hareketin lojistiğini koordine etmiş, çok üst düzey bir teşkilatçıdır. Tüm bunları sadakatle, rızayla, bağlılıkla icra ederken hiçbir örgüt, devlet yâda istihbaratın güdümünde olmamış etkisinde kalmamıştır.

§  Bu konuda söylenecek sözümüz, tespitlerimiz bir makalenin sınırlarına sığmaz. Hoca açtığı sayısız hayır yollarıyla önden giden bir muttaki mücahittir. Onun mirasını yazacak yâda konuşacak olanlar kasap köpekleri gibi önlerine atılana değil, milletin kalbinde atana ve yatana baksınlar.

 

 

Bu yazı toplam 24453 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber