Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Serdar AYDIN
Serdar AYDIN
Adana’da referandum ve MHP!

MHP Adana"da ""ürkek hayırcı"" rolünü oynamaya devam ediyor.

Tekir"de yapılan ""Zihni Aldırmaz ile Aytaç Durak"ın koltuk kavgasına da sebep olan"" miting; Adanalı seçmen üzerinde beklenen etkiyi yapmadı.

Neden mi?

1.Aytaç Durak"ın yeniden MHP"den akreditasyon beklentisi boşa çıktı. Sayın Bahçeli mesafeli duruşunu sürdürdü.(hepsi yerel basından alınmıştır) O da garibim derdini; Ramazan günü su şişeli ve bardaklı basın toplantısı yapan Turgut Kazan üstada anlatmaya çalıştı!

 

2.Sayın Bahçeli mitingde Anayasa Değişiklikleri ile ilgili kayda değer tek cümle etmedi. Parti sözcüleri bu anlamda ""siyasi söylem kıtlığı"" çekmekteler. Ülkeyi satıyorlar, Şehitler ölmez, Vatan bölünmez"lede bu kadar oluyor.

 

3. Miting yeri şehir merkezinin dışında kaldığı gibi söylenenler gerçek siyasal gündemin dışında kaldı. Toplantı da bir yayla şenliği etkisinde ve formatında kaldı.

 

Bunun dışında olanlara baktığımızda ise tablo şu;

 

*MHP"nin genel başkan yardımcısının ""köpek ve yalaka "" hakareti binlerce eskimeyen ülkücü tarafından büyük harflerle not edildi. 12 Eylül"de gereğini yapacak gözüküyorlar.

 

*BDP" nin boykot kararından dolayı olsa gerek hiçbir MHP"li sözcü dobra dobra halkın karşısına çıkarak açıkça;

Kendi çıkardıkları yâda destek verdikleri(başörtüsü gibi) birçok yasanın iptalini sağlayan,

Verdiği her hüküm milliyetçi ve muhafazakâr değerlere sahip halk yığınlarını üzen,

Üyelerinin çoğunu Ahmet Necdet Sezer"in atadığı Anayasa Mahkemesinin yapısının

Değiştirilmesine ""neden karşılar"" açıklayamıyor.

 

*Sistemli ve etkili bir halk gezisi organizesi göze çarpmıyor.

 

*Daha çok sanal reklâmları kullanıyorlar. Ferhat Yüksel"in yükselen makamı, organize ettiği ekonomik imkânları ve medyadaki ikili ilişkileri sayesinde en milliyetçisinden en islamcısına kadar tüm gazete ve internet sitelerinde ""Hayır"" ilanları gırla gidiyor.

 

*MHP"nin Büyükşehir deki partizan ve CHP güdümlü politikaları da tabandan oldukça öfke topluyor buda biline…

 

*MHP"liler Altın Koza ve Brezilya dizisine dönen Bekir Sıtkı Özer iddialarını teyakkuzla ve ibretle izliyorlar. Tabandaki homurtular yakında Balgat"tan duyulur.

 

*Şu an MHP teşkilatından ziyade Büyükşehir orijinli yapılan ""Hayır"" çalışmaları netice almaktan da etkiden de uzak. Zira millet belediyelere ayrı bir gözle bakıyor.

 

*Bu referandum MHP"nin klasik seçmeni ile karşı karşıya geldiği bir zemin oluşturdu. MHP  ""Hayır"" diyerek, ancak patinaj yapabiliyor, yürüyemiyor. Bu referanduma ""Evet"" diyecek oylar tekrar gelmeyecek bu önemli gerçeği de göremiyor.

 

Son birkaç not;

 

*Bu arada MHP"nin verdiği reklâmları dinleyicilerime saygım var bu kampanyaya destek olamam diye geri çeviren Radyo Hayat"ı ve sahibi Abdülvahap Delibaş"ı yürekten kutluyorum.

 

*Ak partinin şehrin her yerinde billboardlara verdiği ""EVET"" ilanlarının anında sökülmesinin altında kim yâda kimlerin olduğu konusunu da milletin vicdanına havale

ediyorum.

 

*Mahmut Çelikcan"ın reklâmlarını diline dolayanlar; Ferhat Yüksel"in paraşütü ile yamaç paraşütçüğü oynuyorlar. Haksız yergi, gelecek olan kaderdir.

Bu yazı toplam 22020 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber