Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Serdar AYDIN
Serdar AYDIN
İsmet Özel’in arkasında namaz kılmak!

Her faniye nasip olmaz biliyorum.


Ama Ulu Cami"de son cemaat bölümünde arkasında saf tutup ""ikindi namazı"" kılmak bu kula nasip oldu.


Türkiye"deki ""İslami Düşünce Hayatının"" kırılma anı olarak andığım ""Üç Mesele"" isimli kitabın yazarı, zaten 25 yıldır zihnen ardında  ""saf
tuttuğum"" biri idi.

İsmet Özel"le tanıştığımdan bu yana mekansal değil ama zamansal olarak hep ""huzurdaydık.""


""Beni Türkiye"de solcu yapan sebepler neyse İslamcı yapan sebeplerde aynıdır"" diyen bu ""yürekli fikir eri"" kaçaklara ve oturaklılara rağmen yürüyüşüne devam ediyor.

Genel Başkanı olduğu ""İstiklal Marşı Derneğinin 8.şubesinin açılışı"" için geldiği şehrimizde; konferansını dinlemek, radyo programı yapmak, birlikte namaz kılmak ve epey özel sohbet etmek imkanım oldu.
Heybemde kalanları sizlerle paylaşacağım.

Ama öncelikle iki yıl önce bir gurup arkadaşımla kurmak istediğimiz ama nasip olmayan  ""İstiklal Marşı derneğini"" bugün şehrimizde kurarak faal olmasına çok emek veren değerli dostları yüreğimle selamlıyorum.
İstiklal Marşı Derneği, Abidinpaşa"da ""Son Ocak"" olarak tüm Adanalıların hizmetinde.

****
Ben İsmet Özel"in onlarca kitabını çoğunu da tekrarlarıyla okumuş biri olarak son dönem söylediklerine şaşırmayanlardanım.


Bakmayın yaygın medyanın maymunluğuna: O hala diri, sarsıcı ve özgün şeyler söylüyor.


Meselesi olan Adam İsmet Özel.


Batı emperyalizminin ""moda tuzaklarının"" farkında.


Bu tuzaklara gönüllü düşenlerin, düşmek için sıraya girenlerin, sırada birbirini ezenlerinde…

Anadolu"nun bu tuzakları bozacak yegane coğrafya olduğunu, burada yaşayanlara da mücadele için İstiklal Marşımızın 41 kıtasında gerekli mehazın bulunduğunu söylüyor.

Nerede olduğumuzun ne için olduğumuzla birebir irtibatından bahsediyor.
Hayatın tasarruf edilemeyeceğini: sarf yâda israf edileceğini belirtiyor.
Hayat içerisindeki duruşunu ""Uhud Okçularının"" yeri olarak işaretliyor. Ve ekliyor İstiklal Marşı atlanarak Türkiye hakkında hiçbir iyi şey yapılamayacağına dikkat çekiyor.

İstiklal Marşının bu ülkede yaşayan herkesin en sağlam, en ortak mutabakat metni olduğundan yola çıkarak "" dünya İslam davasının omurgası olduğunu… eğer Müslüman vasıflarına sadık kalırsa, Türk milleti tarihten silinmeyeceği"" iddiasını dillendiriyor.


Derneğin nihai hedefleri arasında; İstiklal Harbi"nin kazançlarının daha ileri götürülmesini, Tanzimat dolmasının kusulmasını sıralıyor.


Ve ekliyor: ""Türkiye"de İstiklal Harbi"ni kaybedenler bir an pes etmedi, İstiklal Harbini kazananlar bir an söz sahibi olmadı.""


Bu mücadelede en önemli silahlarının ""Hakk"lı olmak"" olduğunu da ekliyor.

****
Yürüyeceği yolda dost olarak ""bize Allah yeter! şiarını edinenlerle"" olacaklarını, tüm iyiliklerin İslam"dan, kötülüklerin Onsuzluktan kaynaklandığına inandığını söylüyor Şair İsmet Özel.


""Asaletini kaybettiğin vakit, vekâleten yaşadığın hayat cehenneme alıştırma yapmaktan başka bir şey değildir."" Diyerek her aklın ve hayatın önüne bir soru işareti asıyor.

""Hayatımızın tanzim edilmesine itiraz etmediğimiz sürece asıl nizam vericinin Allah olduğunu unutmuş oluruz"" diye ekliyor, haksız mı?
Gayri müslim dünyanın en büyük gücü Müslümanların itikadi zaaflarıdır, tespitini yapıp Cennete ancak, cenneti özleyecek kadar yükselebildiysen girebilirsin hedefini gösteriyor.

Dil tartışmaları ile ilgili olarak;"" Türkçe bir kavmin dili değildir, Türkçe bir itikat dilidir. O da İslam"dır. Müslüman olmadan Türkçe konuşamazsınız; konuşuyorsanız konuştuğunuz Türkçe değildir."" Demekte.
Bütün bu müthiş tespitler ve daha fazlası ""İstiklal Marşı Derneğinin diline doladığıdır"" adlı kitapçıkta mevcut, dernekten alınabilir.


Yaşlanmak yakışmış Şair İsmet Özel"e.


Onu ağarmış ve uzamış sakalı ile dinlemek, dinmez sızılarımızı tazelese de iyi geldi.


İyi ki geldi…

Bu yazı toplam 23796 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber