Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
NASIL BİR TÜRKIYE İSTIYORUZ ?
Çok hızlı bir değişimin yaşandığı dünyamızda, dakikada 1 milyon dolarlık online alışveriş,1 milyon facebook girişi, 350.000 İnstagram girişi, 390.000 dijital uygulama indirilip, 18,1 milyon mesaj gönderimi yapılıyor.
 
Değişim tekerleği gün geçtikçe daha hızlı dönüyor. Online denilen internet üzerinden alışveriş, offline denilen geleneksel alışveriş mecralarından gün geçtikçe daha fazla pay kapıyor.Oysa yarışta var olabilmek için başta sanayi olmak üzere, tarım, turizm, yazılım alanlarında farklı ve güçlü olmak gerekiyor elbette. İnovasyon denilen olgunun artık seminer salonlarından, uygulama ortamlarına taşınmasının zamanı çoktan geldi geçiyor. Büyüme ve ekonomik problemlerin temeli araştırma ve geliştirme çabalarına harcanan çaba ve bütçeyle doğru orantılı olarak gelişecek.
 
İnşaat yatırımları gerekli; ancak yapısal büyüme için yeterli bir yöntem değildir. Dünyanın tüm gelişmiş ülkeleri, inovasyon merkezlerine astronomik bütçeler ayırıp, dünyanın her yerinden üstün zekalı, farklı düşünebilen beyinleri avlamak için ajanslarını çoktan kurdu bile!
 
Türkiye olarak cömertçe beslediğimiz bu yapılarda yer almak, farklı ülkelerin kalkınmasına ve güçlenmesine destek olmak bizim politikamız olmamalı!
 
Gençliğimizin enerjisi heba oluyor!
 
Eğitimde, iş yapma biçimlerimizde, uygulanan teşviklerde, maddi bölüşümde ve vatandaşlarımızın genelinin gelir kaynaklarını daha yüksek olması, daha adil bölüşüp, radikal ve köklü değişimler yapmak için ne bekleniyor ?
 
Vatandaş bunu istiyor, bekliyor!
 
Vatandaş çocukları için daha iyi bir gelecek ve çalışma ortamı istiyor.
Vatandaş; gelirinin artmasını ve huzurlu bir ortamda mutlu yaşamak istiyor.
Çok hızlı bir değişim var ve/fakat ne yazık ki bizim siyasetçilerimiz bunu göremiyor. Halkın gündemi ile sosyal medyanın da katkısıyla Türk siyaset ve yönetim devleri bunu okuyamıyor. Sürekli çatışma ortamıyla, hamaset ağırlıklı, husumet ağırlıklı yapay gündemlerle avunup gidiyor.
 
Sayıları her geçen gün artan işsizler, gençler, çoğu ekonomiye bağlı dağılan aileler, milyonlarca emekli, memurlar, ,güvencesiz çalışanlar, sayıları gün geçtikçe azalan çiftçiler çok mutsuz!
Bu mutsuzlar ordusu için yapabileceğiniz bir şeyler yok mu?
 
Emin olun sizin de yakından bildiğiniz gibi; gerçekten ‘’ Halka hizmet, hakka (ALLAH’a ) hizmet"  sloganı uygulansa çok şey değişecek.
Z nesli önümüzdeki süreçte belirleyici bir rol oynayacak. Sayıları da hiçte küçümsenecek gibi değil.
Emin olun siz değişime bu gün olduğu gibi duyarsız olursanız, Z nesli çok iyi anlaştığı Y nesliyle ülkedeki bütün iş yapma biçimlerini değiştirecek.
 
Son söz: Ülkenin kaynakları ve geliri en verimli, en adil ve rasyonel kullanılmalı. Geleceğe temiz ve gelişmiş bir ülke bırakabilmeliyiz.
Bu yazı toplam 5815 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Abdullah Saygılı / 17 Temmuz 2020 Cuma 22:23
Ah şu politikacıları bir ikna edebilsek ne güzel olur. İstihdam artar, işsizlik aşağıya çekilir, refah artar, gençlerin yüzü güler. Piyasa canlanır. Belki de enflasyon gerçek rakamlarla ifade edilir. Bir de ülkeyi yönetenler bu yazıyı lütfedip okuyabilse. Bir fotokopisini de çalışma odasının duvarına asma nezaketini gösterse! Kaleminize sağlık..
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber