Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat KAHYALAR
Vedat KAHYALAR
ADANA ŞAKİRPAŞA HAVALİMANIMIZ GİTTİ
87 Yıldır Adana ve çevresindeki yerleşim birimlerine hizmet eden Şakirpaşa Havalimanınin durumu sonunda netleşti.
 
Sürekli karnından konuşmalar, seçim meydanlarında Adana'lıyı umutlandıran sözler, bakanlık ve siyasal temsilcilerin sözleri buhar oldu. 
 
Sözde  kapanmayacaktı. Kapanmayacak...  
 
Yalan değil, yangın söndürme uçakları, eğitim uçuşları ve İHA lar için açık kalacak.
 
Sonuçta ; Havalimani insanlarımız için uçuşa kapandı. 87 yıllık hizmet, sapasağlam pistler ve tesisler öylece bekleyecek. 
 
Oysa 6 şubatta yaşanan,  Hatay-Kahramanmaraş depreminde ne büyük görev yapmıştı. Bölgede ayakta kalabilen en iyi yapılardan biriydi. 7/24 yardımlar yağdı dünyadan; ve buradan mağdurlara ulaştı sorunsuz bir biçimde.
 
Aslında sapasağlam, kâr eden, ayaktaki bir işletmemizin kapanması,  ne kadar zengin bir ülke olduğumuzu da gösteriyor. Bekletin yedekte..Bakarsın ileride lazım olur.
 
Neyse geçmiş olsun hepimize.
 
Aklıma 75 yıl önce yaşanmış bir benzer olay geldi. 
 
Paylaşayım:
 
1950 yılında Adana'ya / Karataş'a  yapılması kararlaştırılan limanın,  o dönemin TBMM Başkanı, Mersin Milletvekili B. Refik Koraltan'ın girişimleriyle Mersin'e kaydırılmasına, Adana siyaset temsilcilerinden ciddi bir itiraz olmaz ve kolaylıkla liman Mersin'e yapılır.
 
 
Türkiye'nin tarım ve sanayi üssü  olan zengin  Adana , ihraç edeceği  sanayi ve tarım ürünlerini Mersin'den yapmaya başlar. Depolar, antrepolar, ulaşım sektörü, ithalat ve ihracat büroları ve dış ticaret Adana'dan Mersin'e taşınır .75 yıldan beri süren bu gelenek demiryolu taşımacılığı ile sürüp giderken hava taşımacılığının da bölgemizdeki merkezi Mersin olur.
 
 
Mersin,  milletvekilleriyle kadar gurur duysa azdır.
Bu yazı toplam 818 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber