ADANALI, ŞAKİRPAŞA HAVALİMANININ KAPANMASINI İSTEMIYOR
10 Ağustos'ta Çukurova Bölgesel havalimanı açılıyor. Hayırlı olmasını diliyorum. Büyük uçaklar gibi, soğutuculu nakliye uçaklarının da rahatça inebileceği uluslararası bir havalimanı olacağı için çok mutluyuz. Bölgenin ; sebze, meyve, et, süt ürünleri, balık ve diğer deniz ürünlerinin ihracatı için önemli bir olanak olacak. Çilek, kiraz, çiçek gibi hassas ürünlerin kolayca ulaştırılabileceği bir havalimanı olması bölgemiz için yararlı sonuçlar doğuracaktır.
Bu değerli havalimanının açılmasını ne kadar büyük sevinçle karşılıyorsak , Adana Şakirpaşa Havalimanının kapanmasını da asla istemiyoruz.
Hiçbir Adana'lı 85 yıllık havalimanının kapatılmasını istemiyor.Şakirpasa havalimanının hava ulaşımına devam etmesi Adana ve Osmaniye'liler tarafından şiddetle arzu ediliyor. Adana'nın ; Mersin ve Osmaniye ile birlikte kullandığı, 2023?de 4.5 milyon yolcunun yararlandığı havalimanını için, 12 milyon yolcu garantisi verildiği iddiası kafalarda soru işaretlerine yol açtı. Bu yanlış garantili yolcu hesaplanmasından dolayı, Türkiye'nin en iyi havalimanlarından olan ŞAKİRPASA HAVALİMANI KAPATILMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA...
Ekonomik krizle birlikte yükselen uçak bilet fiyatları, ekonomik krizler ile zaten zorlanan yolcuların bir de 35 km daha ileriye gitmesi zor ve anlamsızdır. Osmaniye, İskenderun, Kahramanmaraş açısından 35 km.lik uzaklaşma ile Adana Şakirpaşa Havalimanın hizmetine devam etmesi öncelikli hale gelmiştir.
Zaten cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri sürecinde cumhurbaşkanımız da "Adana'lı istemezse havalimani kapanmayacak " müjdesini miting meydanında onbinlere açıkça ilan etmişti. Aynı günlerde Adanayı ziyaret eden Ulaştırma Bakanımız da benzer açıklamayı yapmıştı.
Çukurova Bölgesel hava limanının açılmasına kimse karşı çıkmıyor. Aksine bu tarz ve ölçülerde bir hava limanı bölge için yararlı bir yatırım.Yeni havaalanının, bölgesel olarak açılması, büyük uçakların inip kalkmasının turizme ve tarım ürünleri ihracatına olumlu katkılar sağlayacağı beklenmektedir.Bu açıdan bölgesel havalimanı önemli bir işlev gorecektir.Adana ve Mersin'de aktif olarak çalışacak 2 havalimanı çok daha yararlı olacaktır.
Her iki havalimanı da aktif olarak kullanılabilir. İstanbul'daki hava limanlarına benzer şekilde 2 havalimani da açık olabilir. Çukurova bölgesel havalimani THY ve yabancı şirketler tarafından kullanılırken, Adana Şakirpaşa Havalimanı, Pegasus ve diğer özel havayolu şirketlerine tahsis edilebilir.
Adana Şakirpaşa Havalimanının daha uzun yıllar hizmet vermesi rasyonel ve ekonomik olacaktır.
Bu arada, Karataş'ta kurulacak Sera OSB ve Su ürünleri OSB'nin ihracat kolaylığı açısından, Karataş ile bölgesel havalimanının bağlantı yolunun öncelikli olarak inşa edilmesi büyuk önem taşıyor. Bu yol için yıllardır yaptıgımız ikazlar ve talepler şimdilik karşılanmadı ancak daha fazla da geciktirilmemeli.