Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
TOPLUMSAL BİR SİSTEM OLARAK EĞİTİM SÜRECİ

   Okumak, insan-ı kâmil olmanın en önemli meziyetidir. Yani ilkellikten çağdaşlığa geçiş aşamasıdır. Cahil olan insan, topluma sürekli zarar veren hatta bilmeden kendine dahi zarar veren, insanlar arasında huzursuzluk çıkaran, kendi potansiyelini kullanabilme yetisinden mahrum olan kişidir. Anlama kapasitesinin sınırlarını zorlar. Aynı zamanda doğrunun ne olduğu konusunda kendisi ile devamlı çelişki halinde olur. Aşağılık duygusu yakasını bırakmaz, problemlerini devamlı şiddet yoluyla çözmeye çalışır.

 

    Ya duygusal ağırlıklı ya da kişisel çıkarlar ön planda kararlar verir. Hedeflerini kısa yoldan, herhangi bir çaba göstermeden gerçekleştirmeye çalışırlar.

 

     İnsanlardaki birincil ihtiyaçların temininden sonraki en önemli unsur toplumsal statü kazanmaktır. Yaşamak ama yaşam standartlarını en üst seviyeye çıkararak yaşamak her insanın idealidir. Ama bunu var olma bilincine sahip olmakla gerçekleştirebilirler.

 

   Var olmak, yalnızca uzayda bir yer kaplamak ya da bir kütleye sahip olarak soluk alıp vermek değildir. Kişilerde var olan yetenekleri en üst seviyeye ulaştırarak hem sosyal, hem ekonomik, hem de duygusal doyuma ulaşabilmektir. Bunun için küçük yaşlardan itibaren insanlar evlatlarını yetiştirmek için okullara gönderirler. Okullarda hem bilgi edinilirken hem de görgü kurallarına vakıf olmaları istenir. Öyle ki, okuma süresini artırarak bireylerin bilinçlenmelerine katkıda bulunmak isterler. Bunun yanı sıra okumak, bireylerin gelecekteki hayallerine ulaşmada bir basamak teşkil eder. Belli bir mesleği öğrenebilmek, belli bir alanda kendisini yetiştirerek, üniversite eğitimi alarak kendine parlak bir gelecek kurmak için kişilerin yine okumaları elzemdir.

 

   Okumak, yani eğitim ve öğretim görmek, kişinin hem ruhsal, hem terbiye, hem de gelecek sağlamak açısından yeni nesillerin sahip olması gerekli bir toplumsal sistemdir.

 

  Yeni bir eğitim öğretim yılı başında son sözümüz; geleceğimizin teminatı gençlerimiz mutlaka kendilerini donanımlı kılmalı, toplumda var oldukları sürece ayakta kalabilmek için, üst seviyede müreffeh bir hayat yaşayabilmek için, mutlaka okuyup, kendilerine verilen bu imkânları iyi kullanmalıdırlar.

 

  Okuma sevincini içinde hisseden bütün öğrencileri sevgiyle kucaklarken, okumanın önemini idrak etmelerini temenni ediyorum.

Bu yazı toplam 19214 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber