Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
MUTLU OLMANIN SIRLARI

Mutlu olmak için ne yapmak gerek? Mutlu olmak için bence ilk önce insanın yaptığı işi sevmesi gerekir. Çünkü sevilerek yapılan işler insana pozitif enerji yükler. Denilebilir ki herkes sevebileceği bir işte çalışabilir mi? Tabi ki hayır. Ama yapılan her işin mutlaka güzel bir yanı vardır. Önemli olan kişilerin yaptıkları işin güzel yanlarını ortaya çıkarıp, yaptığı işi sevebilmesidir. Eğer böyle yapılabilinirse kişi güne pozitif enerji ile başlar ve bu çevresine olumlu olarak yansır.

  İnsanların mutlu olması için en büyük sebeplerden biriside her doğan günde tekrar hayata merhaba diyebilmeleridir. Sabah uyandığında tekrar var olduğunu, yaşadığını bilmek sizce mutlu olmaya yetmezmi?

  İnsanların mutlu olmasının temelinde bence “Şükür” etmesini bilmeleri önemli yer tutar. Allah her insanın rızkını ayrı yaratmıştır. Bu da insanların ekonomik ve sosyal durumlarını farklı kılar. Eğer insan elindeki imkânları iyi kullanabilirse çok iyi bir hayat sürebilir. Ancak bu da çalışmakla sağlanır. Kişiler eğer kendilerini ekonomik durumları iyi olanlarla karşılaştırır ve ayağını yorganına göre uzatmazsa elinden mutluluk kuşu uçar gider.

   Şükür etmek var olanla yetinmek en doğru olanıdır. Kendini değerlendirirken senden zengin olanları örnek alır ve kendini onlarla karşılaştırırsan kesinlikle mutlu olamazsın. O yüzden şükür etmek çok önemlidir. Hayata olumlu bakmak çok önemlidir. Kendinizden daha kötü şartlarda olan insanları düşündüğünde kendinizin ne kadar iyi bir konumda olduğunu idrak edebilirsiniz

   İnsanları mutlu edebilecek diğer bir önerme ise karşılıksız muhtaç olan insanlara yardım edebilmektir. Ama kesinlikle ben şunu yaptım, o niye yapmıyor dememek gerekir. Çünkü insanları mutlu eden şey, iyilik yaptığını vicdanında hissedebilmesidir. Ancak o zaman mutlu olabilir. Kendine ayrı bir değer verebilir. İnsanın kendini sevmesi diğer insanları sevmesine vesile olur. Çünkü kendisini sevmeyen kendisi ile barışık olmayan insanlar kendisini mutsuzluğa kendisi sürükler. Yani paylaşabilmek ve “Yaratılanı yaratandan ötürü sevebilmek” Bütün olumsuzlukları ortadan kaldırır ve mutlu olma yollarını açar.

  İnsanların mutlu olabilmesi için, kişiyi devamlı mutsuz eden insanlardan uzak durması da önemli bir yoldur. Çünkü devamlı olumsuzlukları öne süren ve kişileri devamlı bunalımlara sürükleyen kişiler mutsuzluk vermekten başka insana bir şey veremezler. Önemli olan devamlı sorunları gündeme getirerek karşıdaki kişilerin huzurunu bozmak değildir. Önemli olan sorunları bir kenara bırakarak çözüm yolları aramaktır. Bence insanları yücelten ya da kendini mutlu hissettiren şey, engeller ve bu engelleri yenebilmektir. Eğer kişinin her şeyi tamam ve devamlı yatıyor hiçbir problemi yoksa en çok iki ay dayanır. Kişinin uğraşacağı ve çözebileceği bir mesele yoksa mutsuzluğu hazırdır. Onun için önümüzde bir engel varsa bizim için en önemli faaliyet bu engeli geçebilmek ve zafer kazanabilmektir. O zaman en büyük mutluluk bizim olur.

  Hiç sorunu olmadan ve hiç mücadele etmeden mutlu olan insan var mıdır? Bence problemler bizim hayat için sürükleyici ve yaşamı canlandırıcı bir olgudur. Devamlı problemlerini başkalarına söyleyerek problem çözen insan var mıdır? Ben hiç böyle bir insanla karşılaşmadım ama öyle bir kişinin olacağını da sanmıyorum. Ancak karşıdaki kişileri mutsuz edeceğinden eminim. Onun için sorunları anlatmaktansa çözüm yolları aramak en akıllı yoldur diye düşünüyorum.

  Kişilerin aile hayatı da mutluluğun oluşmasında önemli bir etkendir. Uyumlu bir aile içinde yetişen çocuklarda mutluluğun ön bahçesinden girmiş demektir.

  Mutlu olmak istiyorsak hayata bakışımız olumlu olmalı, kendi potansiyelimizi kabul etmeli ve başkası ile kendimizi karşılaştırmamalıyız. Şükür etmek mutluluk reçetesinin en önemli ilacıdır. Sorunlar bizim mücadele azmimizdir. İnanmak en önemli bir mutluluk kaynağımız olmalıdır. Unutulmamalıdır ki mutlu olmak ya da olmamak kendi elimizdedir. Bakış açımız çok önemlidir. İnsan nasıl bakarsa öyle görür. Bu yüzden hepinize mutlu bir tebessümle mutluluklar diliyorum

   
Bu yazı toplam 22751 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber