Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
İnternet Kullanımı Ve Asosyallik…

Günümüz insanı modern çağın imkânlarını küçüğünden büyüğüne kadar kullanabilme şansına sahip olmuştur. Bu hayat tarzı insanları rahatına düşkün bir şekilde hareket etmeye zorlamaktadır. İnternet kullanan herkes sosyal iletişimi bilgisayarlar başında sağlamaya çalışırken, bu bağımlılık insanları asosyal yapmaya devam etmektedir. Öyleki yüz yüze gelindiğine iki kelimeyi yan yana getiremeyen insanlar facebook"ta veya Twitter"de adeta bülbül kesilmektedirler.

 

 İnternet, yararlı kullanıldığı zaman gerçekten birçok ihtiyaca cevap vermektedir. Ancak günümüz gençleri, internet başında uzun saatlerini geçirmekte ve internette takıldığı alanların etkisi altında hareket etmektedir. Bu hayali yaşam tarzı günlük hayata uyumda çeşitli problemleri de beraber getirmektedir.

 

 İnsanlar var olan imkânlar dâhilinde hayatlarını idame ettirirler. Eğer başkalarına öykünerek bir şeyler elde etmek isterlerse bu ancak hayal kırıklığı ile sona erer. Söylenenlerin ve yapılanların hepsinin doğru olmadığı ve insanların kendilerini farklı lanse etmeye çalıştığı internet dünyasından çocuklarımızı bilinçlendirerek yararlanmalarını sağlamak hepimizin en asli görevi olmalıdır.

 

 En uçuk fikirlerin dolaştığı ve sosyal ve kültür yapımızın tam tersi hayat tarzlarının yer aldığı, kişiliği oluşmamış bireylerin çok çabuk etkisi altında kaldığı bir internet dünyasından söz ediyorum. Hepimizin sesi çıkmasında bilgisayar başında evimizde otursun dediği çocuklarımızı birer birer nasıl kaybettiğimizin farkında bile değiliz maalesef.

 

 Çalışmanın, kitap okumanın ve hatta hareket kabiliyetinin azaldığı, küçük büyük ilişkilerinin çıkarlar üzerinden yarım yamalak devam ettiği, insanların karşısındakileri yalnızca menfaatleri ölçüsünde değerlendirdiği bir toplumsal yapıya hızlı bir şekilde akmaya devam ediyoruz.

 

 İnsanların kendilerine rol model olarak seçtikleri kişiler artık ya facbook"ta ya Twitter"lerde boy göstermekte ve insanoğlunu bütün iç gıdıklayıcı bir şekilde çeşitli serüvenlere sürükleyen örnekler internet sayfalarında en başköşelerde yerini almaktadır.

 

 Bütün yeniliklerin mutlaka bir geçiş dönemi olacaktır. Ancak dikkat edilmesi gereken bu geçiş döneminin büyük bir zayiat verilmeden atlatılmasıdır. Hem fikri sapkınlıklardan hem çocuklarımızın devinimin olumlu yönde gelişmesinden, hemde olumlu sosyal ilişkilerin gerçek karakterlerini çocuklarımıza yaşatmak için bu geçiş döneminde gerçek çabalarımızı göstermemiz gerekir.

 

 Gerçektende güzel olana ulaşmak ve yeni güzellikler oluşturmak büyük çaba istemektedir. Eğer bu türlü hareket etmez, bizlerde kolay olanı seçersek, gelecek nesillerin bizim elimizde yetişmeyip, bizim dışımızda yönlendirildiğine kısa bir süre sonra tanıklık edebiliriz.

 

 Öğrenciler şimdiden uzun paragraflar okumaktan sıkılmakta, ders anlatan öğretmenini ya da kendisine yol gösteren anne babasını dinlememektedir. Bırakın evde oturup kitap okumayı, ders kitaplarına dahi bakmayı kendilerine zül görmektedirler. Gündelik ilişkilerin hep yarım ağız, samimiyetsiz ve yalan dolan üzerine kurulmaya başlandığını gözlememiz mümkündür.

 

 Sevgiler menfaat üzerine, aşklar kartpostal, sosyal ilişkiler ise asosyal olarak devam edip gitmektedir.

 

 Bizlerin bu duruma dur demesi gelmedi mi? En azından kendi çocuklarımızı denetlememizin, kontrolsüz bırakmamamızın zamanı gelmedi mi?

 

Gerçektende sorumsuz ve sınırsız özgürlükler kişilerin ve toplumların başına çok büyük sorunlar çıkarır. Bu gün birçok aile saadeti bu internet kullanımından dolayı bertaraf olmadı mı? İnsanların farklı olma ve farklı yaşama arzuları hayatlarına mal olmadı mı? Özenti dünyası içinde gençlerimiz kendilerini kaybetmediler mi?

 

 Bilinçli olmanın çoğu olumsuzluğu ortadan kaldıracağı düşüncesindeyim. Onun için bütün her şeyde olduğu gibi gençlerimize ve çocuklarımıza internetin bilinçli bir şekilde kullanılmasını sağlamalıyız.

Bu yazı toplam 24431 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber