Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
AYNA AYNA,SÖYLE BANA
İnsanların en hoşuna giden davranış biçimi beğenilmektir.Bu durumu pek çok örnekte görmek mümkündür.Çünkü kişi kendine göre herkesin en güzelidir.Bu duygu aslında insanların var olma sebeplerinden birisidir.
 
 Her kadın güzel olmak için en beğendiği elbiseleri giyer ve güzel bir bayan olmak için özen gösterir.Aslında erkeklerinde bayanlardan geri kalır yanı yoktur.Onlarda kendilerini beğendirmek için  şık ve yakşıklı olmak için ellerinden gelen çabayı gösterirler.
 
 Güzel ve yakşıklı olup,beğenilmek isteyenlerin en büyük tanığı aynalardır.Çünkü aynalar yalan söylemezler ama aynaya bakanlar hep kendilerinin beğenilmelerini ve güzel görmelerini isterler.Ama inanın kendilerini beğenmeyen insan yok gibidir.Çünkü herkes kendini beğenir.
 
 Zaten insanlarda sevgi, kendilerini beğenmeleri ve kendilerini sevmeleriyle başlar.Dünyada kendini sevmeyen insanların başkalarını sevdiği görülmemiştir.
 
Günümüz dünyasında dijital paylaşımlar,sanal beğeniler çok önem kazanmıştır.Çünkü paylaşımların beğenilmesiyle kendilerinin beğenilmesi arasında insanlar duygusal bağlar kurabilmektedir.Böylece hiç çaba göstermeden en güzel resimlerini yada en yakışıklı resimlerini paylaşarak beğeni toplamaya çalışırlar.
 
 Beğenilmek,kişileri mutlu kılan en güzel bir duygudur.Fakat görüntü veya dış görünüş beğenilmeleri kendisini kişilik olgunluğu ile kendisini taçlandırması gerekmektedir.Yoksa dış görünüşler zamanla boyası dökülmüş binalara dönerler.Bu durum zamanla beğenilmelerde beğeni kayıplarına yol açar.
 
Gerçek şudur ki; beğenilmek ve beğenmek insanların yaşama sevincini artıran en büyük
sebeplerden birisidir. Lakin herkeste farklı beğeni durumları olduğu için kimilerinin  beğendiğini bazıları beğenmeyebilir.O yüzden dışardan bakıldığında bazı kişileri birbirine yakıştırmayanlara yada birisinin beğendiğini diğerinin beğenmediği durumlara çok sık raslamak mümkündür.
 
Ne olursa olsun,beğeniler farklı olsada beğenilmeye çalışmak yaşama katlanmanın en güzel sonucudur.Güzel görünmek,kendine değer vermek aynı zamanda başkalarına değer vermenin,beğenmenin yolunu açtıgı için güzel bir davranış biçimidir.Öyleyse"Ayna ayna söyle bana,benden güzeli var mı bu dünya'da"demenin tam zamandır.Çünkü aynalar yalan söylemez.
Bu yazı toplam 2712 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber