Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
Kadınlar, Kadınlarımız…

Kadınlarımız: Annelerimiz, kız kardeşlerimiz, eşlerimiz, varlığımızın vazgeçilmez unsurlarıdır. Bunların hepsi de kadın hepsi de toplumumuzun aile biriminin ana unsurlarıdır. Eğer bu fedakâr ve cefakâr kadınlarımız olmasa ne yaşamamızın anlamı nede sağlıklı bir hiyerarşinin olması düşünülemez.
Adına şiirler yazılan gençliğinde yar ya da sevgili evlenince eşlerimiz olan ortak değerlerimizin çocuklarımız vasıtasıyla aktarılmasını sağlayan toplumumuzun gizli kahramanıdırlar onlar.


Kızlarımız, yarının anneleri ve has bahçelerimizin eşsiz çiçekleridir onlar o kadar narin ve masum ve günahsızdırlar ki. Onun için kızlarımızın donanımlı, kültürlü ve ayakları yere basan kişiler olmasını isteriz. Onun için kız çocuklarımızın okumasını ve birer meslek sahibi isteriz. Çünkü gelecekte onların daha güçlü olmaları okumalarına bağlıdır. Geleceğin anneleri bu sayede hayırlı evlatlar, sağlıklı bir toplum oluşturabilir.

Ekonomik bağımsızlık kadınlar için en önemli unsurdur. Çünkü ekonomik olarak bağımsız olmayan kadınları bekleyen çok büyük tehlikeler vardır. Hem ailede hem toplumda bu tehlikeli ve ikinci planda olmanın vereceği ezikliği ortadan kaldırmanın tek yolu birer meslek sahibi olmaktan geçer. Ondanda önemlisi kendilerini yetiştirmeleri ve doğru ile yanlışı ayırabilecek insan sarrafı olmaları gerekir.

Kadınlar, kadınlarımız… Çok duygusal varlıklardır. Ancak bütünüyle duygusallığa dayanan kararlar mutlaka insanları hüsrana uğratır. Anında ve geleceği görmeden atılan adımların geriye dönmesi çok güçtür. Bu yüzden daha gerçekçi olarak duyguları ve mantığı eş değerde götürmemiz gerekmektedir.

""Her başarılı erkeğin ardında bir kadın vardır"" vecizesi boşuna edilmiş bir söz değildir. Paylaşmak, anlamak, anlayışlı olmak herhalde başarılı olan erkeğin arkasındaki kadınların özelliklerinden olsa gerek. "Cennet anaların ayakları altındadır" "Hadisi şerifi İslam dininin kadına verdiği değeri anlatan güzel bir hadistir. Bu aynı zamanda kadınların evlat yetiştirmede gösterdiği fedakârlığın da çok güzel anlatır.


Eş seçmede, ayakları üstünde durmayı başarmakta, her türlü olumsuzluklara karşı mücadele gücüne sahip olmada kadının oluşturduğu kişilik kriterleri önemli bir belirleyici unsur olarak dikkati çeker.

Erkeklerin hayatının rengârenk ve hoş kokulu varlıkları olan kadınlara değer vermek ve onlarla süren bu hayat serüveninde el ele birlikte yaşamın tadını almak hem kadınların hem erkeklerin en doğal haklarıdır sanıyorum.

Bu yazı toplam 20432 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber