Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
Keşke’lere Kalmadan Başarmak…

Hayatı yaşarken o anın zevklerinden ödün vermeden hareket eden insanın gelecekte istediğini başarabilme ihtimali keşkeklere kalır. Zamanı hedeflerle yönlendirmektir gerçek olan. Amaçlananın peşinde koşmak ve yakalamaktır istediğini. Geride kalana hayıflanmak asla sonuç vermeyecektir.

  Olabildiğine özgür olmak rahat bir gelecekle sabitlenir. Bunun sonucu huzurlu olmaktır bu da ekonomik özgürlükle doğrudan ilintilidir. Onun için gençlerin var olan imkânları iyi değerlendirerek sevdikleri ve ulaşılabilecek mantıklı hedefleri seçmeleri ve b u hedeflere ulaşabilmek için var güçleriyle hedeflerine kilitlenerek başarılı olmaları beklenir.

  İnsan olarak genelde herkeste çeşitli kabiliyet ve yetenekler mevcuttur. Önemli olan bu yetenek ve kabiliyetleri ortaya çıkarmakta hünerli olmaktır. Önemli olan kişilerin kendi beceri ve yeteneklerini bilebilmeleri ve kendilerini yakından tanıyabilmeleridir. Bazen tanımak bile yetersiz alabilir o zaman yapılması gereken şey rehberlik yardımı alma gayretini gösterebilme ve var olan bireyin gizli gücünün ortaya çıkarabilmesidir.

Kişilerin bazıları kendi yetenek ve becerilerini bildikleri zaman bütün güçlüklere rağmen amaçlarına ulaşabilmekledir. Bazıları ise var olan imkânlara rağmen başarısız olmaktadırlar. Bunun nedeni bence başarısız olanların gerekli gayreti göstermemeleri, amaçları için yeterli önemi vermemeleridir.

  Gelecekte çaresiz kalmamak ve istenilen bir yaşam biçimini yaşayabilmek için hayatın doğasında var olan mücadele çabasını bırakmamak gerekir. Yoksa sonradan hayıflanmak bizlere üzüntüden başka bir şey vermeyecektir. "Tarlada izi olmayanın Harmanda gözü olmaz ""demiş Atalarımız. Bütün her şey gelecekte ürün elde edebilmek için şimdiden hedeflerimiz doğrultusunda çalışabilmektir.

  Gençlik çağının insanları oyalayabileceği o kadar çok şey vardır ki… Mutlaka çağın gerektirdiği nimetlerden yararlanmak herkesin hakkıdır. Ama her şeyin bir ölçüsü olduğunu unutmadan ve fazla aşırıya kaçmadan yapmak gerek her şeyi. Hayatta olmanın amaçları unutulmadan ve var olmanın sorumluluklarını yerine getirerek şimdiki dünya ve gelecekte rahat edebilmek için gayret gösterebilmeliyiz.

Hayat, insanı yaptıklarıyla bir şekillendirir. Bu konuda çok hassas ve dakiktir. Onun için şimdiki yaptıklarımız, gelecekte bizlerin karşısına kendi durumlarımız olarak karşımıza çıkacaktır. Şimdi hayıflanıp durarak keşke diyenler dönüşü olmayan yollardadırlar. Artık geriye dönüş yoktur.

  Sevgili gençler onun için geleceğinizi ve her iki dünyada da mutluluğunuzu düşünüyorsanız, Amaçlarınız olsun ve amaçlarınızdan sakın ödün vermeyin.

Bu yazı toplam 21841 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber