Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
Obruk Şelalesi (SAİMBEYLİ)

Adana"nın şirin ilçesi Saimbeyli'deyiz. Saimbeyli, Adana"ya 157 km uzaklıkta, Göksu çayı kıyısında kurulmuştur.18 Mart 1920"de Yüzbaşı Doğan Bey ve Saim Beyin önderliğinde Ermenilere karşı bağımsızlığına kavuşan ilçemiz, ismini bu kahramanlardan yani 1922"de verilen bir kararla Saim Beyden almıştır. Özellikle obruk şelalesini görmek ve gezmek için geldiğimiz obruk şelalesine hayran kaldık. Saimbeyli'ye uzaklığı yalnız ve yalnız 4 km.Bizler çok uzaklardaki güzelliklere hayran kalırız da burnumuzun dibindeki güzellikleri göremeyiz.

Örneğin Antalya"daki Düden şelalesi ya da Tarsus şelalesi bize çok cazip gelmişti ve çok hoşumuza gitmişti. Ama Obruk şelalesini görünce neden daha önceleri bu güzelliği görmediğim için hayıflandım doğrusu.

Yüksek dağların eteklerinden bir gelin gibi süzülerek çağlayan su, serin bir hava ve dört dörtlük tesisler… O kadar nezih ve temiz bir ortam var ki, kendinizi su sesiyle birlikte yemyeşil bir atmosferin içerisinde buluyorsunuz. Dinlenmek için çok uygun bir mekân.

Dikkati çeken en önemli bir özelliği söylemeden geçemeyeceğim. Bu güzel tesisleri oluşturanlar devletin üç kurumu. Saimbeyli Belediyesi, Orman İşletmesi ve Karayolları. Yani gerçekten çok önemli bir özellik, neden mi? Çünkü devlet kurumları arasındaki koordinasyonun ve işbirliğinin en güzel örneğini burada görmek mümkün. Su"yun soğukluğunu anlatan tabirde çok enteresan doğrusu.""karpuz çatlatan""Karpuz getirmemiştik ama ayaklarımızın soğuktan çatladığına tanık olduk doğrusu.

O güzelliğin içerisinde 4–5 Turist… Acaba ne konuşuyorlar görevliyle diye yanlarına yaklaştığımda, görevliden neden buralarda konaklama yerlerinin olmadığını söylediklerini öğreniyoruz. Hem de hiçbir tanıtım olmadan bu turistler burayı nasıl bulmuşlardı? Bunu cevabını kısa dönemde öğreniyoruz. İnternetten öğrenmişler Obruk"un güzelliklerini ve hiç üşenmeden onca yolu tüketip gelmişler. Ne güzel değimli? Ama benim üzüldüğüm şey, bu güzelliklerden yakın çevrede yaşayan çoğu insanlarımızın haberi olmaması. Böyle güzel yerlerin tanıtımının iyi yapılması ve bu güzelliklerden bütün halkımızın yararlanması en içten dileğim.

Şimdi, bütün yakın çevre insanlarımıza sesleniyorum. Güzel ve serin bir gezi yeri arıyorsanız sakın ha sakın Obruk Çağlayan'ını unutmayınız. Göksu nehri kıyısınca serin suların eşlik ettiği, yemyeşil bir ormanlık alanda kıvrım kıvrım Obruk şelalesine doğru giderken bu yazıyı okuyanların bana mutlaka hak vereceklerine inanıyorum.

Bu yazı toplam 33500 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
cüneyt / 20 Mayıs 2009 Çarşamba 12:02
doğa bereketli obruk mükemmel herkese tavsiye ederiz
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber