Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
GÜNAYDIN YAŞAMAK
Çok şey istemek aslında çok şeyi kaybetmek demektir.Güzel bir günün sabahında bütün çiçeklerin kokusunu duymadan yaşamak,kuşların cıvıltısını hissetmemek,Bir canlıya günaydın diyememek,samimi duygularını biriyle paylaşamamak ne kadar kötü biliyor musunuz?
 
Gökyüzüne bakarak mırıldanmak,ağaçların selvi boylarında kaybolmak,sonsuzluğu var iken yaşayabilmek ne güzel.
 
 Ne güzel karşılıksız sevmek,gülümsemek,yüreğine dokunmak sevdiklerinin.Ne güzel birşeyleri paylaşmak,güldüğünü görmek ağlayan birisinin.
 
Neler kaçırıyoruz bir bilsek.Adımlarımızın yollardan mahrumiyetidir yürümemek,Hep rahat olayım diye tıka basa yemekler yemek,televizyon ve bilgisayarlarla güzellikleri öldürmek bizden bütün güzellikleri alıp gidiyor.
 
 Var gücümüzle biriktirmek,en lüksünü elde etmek ve bütün bunlar için çok şeyleri kaybetmek bizim uğraşımız.Yazık!
 
En lüks arabalarda kaybediyoruz bütün samimiyetimimizi.En şatafatlı mekanlarda egomuza tavan yaptırıp,insanları küçümsüyoruz.Herkesin var olan dünyalarına elimizdeki en kötü silahlarla saldırıyoruz.
 
Gece yıldızları görememek ne kötü.Kayan yıldızları,gülümseyen ayı,en özeli hasret duyulan aydınlıkları ve romantizmin başkenti karanlıkları görememek ne kötü.
 
Ruhunda gökyüzünün namelerini,yağmurun berrak sesini,ensende güneşin nefesini hissetmemek ne kötü.
 
Biz hala kendi nefsimizin oyuncağı,teslimiyetin en acı kucağı,oyunumuzun  başrolünde oynuyaduralım ama bütün çiçekler,kelebekler ve rengarenk doğa açmış kucağını bana gel der gibi haykırırken ondan ayrı yaşamak ve gören gözlerle onları görememek ne kötü.
 
En kötü düşünceleri beyninde barındırmak,olanca haksızlığı migdende çoğaltmak,kendine bile bile haksızlık yapmak
Ne kötü.
 
 Gördüğünden kaçmak,selam vermemek birisine,içinde barındırmak en kötü duyguları ve nefretle yaşamak bir perdedir bireylerin gözlerinde ve en kötüsü yaşıyorum sanısıyla
Bile bile yaşayamamak.
 
 Bir nefes alarak kalkın ayağa,Bütün kuşları,ağaçları ve insanları selamlayarak başlayın hayata.Bir daha hiç görmeyecekmiş gibi sarılın dostlarınıza.En güzellerini paylaşın duygularınızın.El sallayın bütün güzelliklere farkında olarak yaşayın.
 
Olduğunuz gibi doğal,sıcak ve özverili...
Bu yazı toplam 14951 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber