Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
KOZAN’LI OLMAK

Kozanlı olmak, doğduğun şehrin kıymetini bilmek ve bu şehre kendinden bir şeyler katabilmektir. Kozan"ı uzak diyarlarda en iyi şekilde temsil edebilmek, Kozan adını güzel faaliyetlerle gündeme getirerek Kozan'ın güzel bir şekilde tanıtılmasını sağlamaktır.

Kozanlı olmak; Kozan'ın dünden bu güne değişimini kabul etmek, eksiklikleri tespit edip, önerilerde bulunmak, Kozan'ın daha çok gelişmesi için nelerin yapılabilirliği hakkında kafa yormaktır.

Kozanlı olmak; bu gün Kozan için neler yaptım sorusunu kendisine sormak ve olumlu cevap verebilme şerefine erişebilmektir.

Kozanlı olmak; Kozan'ıncağı kadar ""sımsıcak yürekli""insanlarına sahiplenmek ve onları bütün hissiyatımızla kucaklayabilmektir. İnsanlara değer vermek, gülümseyebilmek ve insani gözlerle ben sizlerin dostuyum diyerek selamlayabilmektir. Kadir kıymet, büyük küçük bilmek ve buna göre insanlara nasıl davranılacağını bilebilmektir Kozanlı olmak.

Kozanlı olmak yardım elini uzatabilmek, acılarda ve sevinçlerde hep beraber olabilmektir.

Kozanlı olmak, inanmak, sahip çıkmak yaratılanı yaratandan ötürü sevebilmektir.

Kozanlı olmak; gelişime ve yeniliğe açık olmak ve yeniliklere ayak uydurabilmek ama kesinlikle geçmişini unutmadan dünle bu günü birleştirerek yaşayabilmektir.

Kozanlı olmak, biz olabilmektir. Geçmişteki sancaklığımıza yani il olduğumuz günlere geri dönebilmek için mücadele etmek yarınlarda il olama hayallerimizin peşinde hep beraber koşabilmektir.

Kozanlı olmak inanmak, Müslüman ve Türk olmak ebedi olarak böyle yaşama şerefine nail olabilmektir.

Bu yazı toplam 25685 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Mustafa Aydınörs / 03 Eylül 2012 Pazartesi 15:08
Çok güzel şeylerden bahsetmişsiniz tebrik ederim. Lakin bu bahsettiğiniz yer Adana'nın ilçesi olan Kozan mı, yoksa başka bir yer mi?
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber