Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
ONLAR BENİM CAN DOSTLARIM

Kendimi her gün değişik maceralar içinde bulurum. O kadar içten can dostlarım var ki… Her gün beni başka diyarlara götürürler. Bir gün Orta Asya Bozkırlarında Atalarımın at oynattığı meydanlarda kendimi bulur, bir gün Anadolu"nun fethinde Alparslan"la beraber olurum.

Hüzünlenirim, bir romanın kahramanıyla, bir romanda gençlik ateşleri düşer içime âşık olurum. O kadar candan dostlarım var ki, beni hiç terk etmezler gece gündüz yanı başımda beni beklerler.

Meraklarım mı var, kulağıma fısıldarlar bildiklerini, gözlerime bakarlar, sevgiyle. Bilmediğim ne varsa bir bir bana söylerler. Sırlarımı paylaşırlar gün boyu. Kimseye satmazlar beni, en yakın sırdaşlarımdır onlar.

Bütün tecrübeleri ellerine tespih yapmışlar, bütün yanlışlara çizik atmışlardır. Kimseyi üzmezler. Yorgun bir iş sonrası güler yüzle karşılarlar beni. Masa üstlerinde, kitaplıklarda ya da yatak odasının başköşesinde.

Benim en yakın can dostlarım var. Adını herkes bilir, ama içindeki güzelliği paylaşanlar ellerinden bırakmazlar. İnsanlık kurmuştur ismini. Ağaçgillerin torunu olduğunu söylerler. Emek sahibidir, düşünce ve fikir, sayfalarında oynaşan iki sevgili. Kitap koymuşlardır adını… Can dostlarım, sırdaşlarım, yolumu aydınlatan karanlıkta baş tacımdır.

Ölüm yoktur can dostuma. Yüzyılların ötesine gider gelir. Elimden tutmuştur, bir bir gösterir bana güzellikleri. Herkes tanır onları, Kitap koymuşlardır adını, anlatırda anlatır.

Bazen hüzünlü görürüm onu, boynu büküktür. Tozlu raflarda unutulur akranları. Ağlamsıdır, küf kokmuş yaprakları. Yırtıp atarlar kardeşlerini değer bilmeyen kişiler. Ne kadar yüreği acır, tarif edemezler. Hâlbuki neler söylemek ister can dostlarım, nelerden korumak isterler insan kardeşlerini. Ataları canlarını vermiştir kitap uğruna. Ağaçgiller üzgündür, Kurumuştur yaprakları. Dostlar gelir yinede tutarlar ellerinden, gece gündüz yeni maceralara at sürerler. Alamaz kimseler yerini. Ne internet, nede renkli yazılmış üvey kardeşleri. Can dostumuz, herkesin dostudur o…Aydınlanma çağlarının ateşleyicisi, Fransız ihtilalinin var oluşudur kardeşleri. Herkes tanır onu, Jan Jak Russo, john locke, montesquıeu, voltaire, diderot onun eseridir. Atatürk, Farabi, İbni Sina, onlardan almıştır fikirlerini. Benim can dostlarım hayat verir yarınlarımıza. Onlar bizim dertdaşlarımız, sırdaşlarımızdır.

Sakın köşe başlarında öksüz bırakmayın onları. Ağlar bırakmayın yarınlarınızı. O hazırlayacak gelecek günlere sizi. Benim can dostlarımdır onlar. Çok seviyor sizleri biliyor musunuz? Lütfen sevgiyle karıştırın yapraklarını, Size çok diyeceği var kitapların, unutmayın!


Bu yazı toplam 21295 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber