Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
İNSAN OLMAK
İnsanı olmak, için öncelikle akıllı olmak, ahlaklı olmak ve en önemlisi de var olan değerlerini kullanarak sosyal bir varlık olmak gerekir. Donanımlı olmayan insanlar toplum içerisinde hep geri planda kalırlar. Ayrıca geleceği görebilmek, insanlarla iyi geçinebilmek etkili bir etkileşim dili kullanabilmek, iyi eğitim almak ve dünyevi düzeni ve huzuru bulabilmek için Uhrevi dünya için, inançlı olmak ve inançlarını yaşamak gerekmektedir.
İnsan olmak, demek diğer canlılardan farklı olmak demektir. Ar demektir namuslu olmak demektir. Belli değerlere sahip olmak demektir. İnsanlarla iyi geçinmek ve kendine yapılmasını istemediğini başkalarına yapmamak demektir. Başkalarının yaşama haklarına saygı göstermek, hep ben ve hep bana fikrinden uzak olmak demektir.
İnsan olmak, ani tepkiler vermemek, düşünmek, sabretmek ve ileriyi görebilmektir. Sözün en güzelini en güzel insanlara söyleyebilmek, gülümsemek, günaydın demek yaşamayı sevmek ve yaşatmayı görev bilinci olarak kabul etmektir.
İnsan olmak, üretici olmak çalışmak ve insanlara, tabiata verdikleri olumlu katkılardan dolayı yaşamaktan zevk almak, paylaşmayı bilebilmek ve paylaşırken gülebilmektir.
İnsan olmak, geçmişine sahip çıkabilmek ve geçmişin hatalarından ders çıkararak, gelecek nesillere olumlu örnekler sunabilmektir. İnsan olmak vefalı olmak, bizlere bir nebze katkısı olan kişilere, liderlere, kahramanlara, en değerli varlıklarımız olan anne ve babalarımıza kısaca atalarımıza sahip çıkabilmek, nankör olmamak demektir. 
İnsan olmak, nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilmemek, doğru bildiğin yolunda ilkeli, inançlı ve dimdik hareket edebilmektir. Söylediğin sözün arkasında durmak, savunduğun fikre uygun yaşamak ama başkalarının fikirlerine saygılı davranmaktır.
İnsan olmak, adaleti merkez kılmak, haksızlığa karşı durmak ve hep doğrunun yanında olmaktır.
İnsan olmak, dostunu düşmanını iyi tanımak, yalandan riyadan uzakta durmak, insanlara hak ettiği değerleri vermek, yoksulun ve yardıma muhtaç olanların hep yanında olmaktır.
İnsan olmak, dünyada neden var olduğunun farkında olmak, her şeyi kararında yapmak hiçbir şeyde aşırıya kaçmamak ve hesabını verilmeyecek davranışlardan sakınmaktır.
İnsan olmak, dünyada ebedi yaşamanın yollarını bulmak demektir. Gelecekte kendilerinin olmadığı bir dünyada sürekli anılmak ve Gök kubbede hoş bir seda bırakabilmektir.
İnsan olmak, sevgi dolu olmak hayatı dolu dolu yaşamak iyi insanların yanında kötülere karşı koyabilmek ve onların ıslahında pay sahibi olabilmektir.
İnsan olabilmek, farklılık yaratabilmek ve dünyaya karşı ben buradayım ve biz insanlar bu dünyada birlikte yaşıyor ve birlikte mutlu oluyoruz diyebilmektir.
İnsan olabilmek, bütün farklılıkları kucaklayabilmek onları zengin bir birikim olarak görebilmek ve kimseyi farklılıklarından dolayı ayır etmemek, bütün her şeyi ile insanları kabul edebilmektir. Düşününüz ki, Hiçbir insan farklı olmayı kendileri istemediler. O halde insan olmak, küçücük bir yüreğe koskocaman bir insanlığı sığdırabilmektir. 
 
Bu yazı toplam 26055 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber