Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
HEP BEN DEMEKTEN HİÇLİĞE...

Hep birşeylerin peşindedir insanoğlu.Tarif ederken hayatı ,elde etmek üzerine kuruyoruz bütün hayallerimizi.Koşturmacalar hep ben odaklı .Yarışmalar birincilik üzerine.En güzel olanını kendimize layık görüyoruz.Her şeyi bizden başkası bilmiyor!

 

Paylaşmayı bilmiyoruz mesela,Bilmemekten çok istemiyoruz.Kıskanıyoruz,hakkını teslim etmiyoruz kimsenin.Samimi davranışları terk edeli çok zaman olmuş.Sahte yüzler takınılmış maskelerden.Diller yalana pelesenk olmuş.Pişmanlığın artık yüzü hiç kızarmıyor.


Yığınla mal yığmışız önümüze.Bire bin katmakla meşgülüz.Gözlerimiz kararmış hep ben demekten.Gülümsemeyi unutmuşuz.Eğlenmek dahi artık rol icabı.İnsanlar kendilerini kandırmakla hayli meşgül.Başkasını kandırıyorum sanarak bütün günahahlara gark oluyorlar.

 

Bütün bunlar iyi yaşamak için güya.Dost kazanmadan mutlu olunmayacağını öğrenmeliyiz önce.Demir kapılının ağaç kapılıya muhtaç olabileceğini unutmayacağız.Mutluluğun paylaşmaktan geçtiğini öğreteceğiz önce.Yarışmadan çok çalışmanın ve başarmanın zevkine varacağız.Güzellikleri yalnızca maddede aramayacağız.Güzelliği farkedip mutluluğu yakalayacağız.


Başarılı olanı tebrik edip,teşvik edeceğiz.Kıskanmaktan çok paylaşacağız ki mutluluk oyunları değil gerçekten mutlu olabilelim.


Bütün amacımız dünyada ve ahirette mutlu olmak değil mi?O zaman inandığımız gibi yaşayarak,davranışlarımızı ona göre şekillendirmek gerekmez mi?

O halde yüzlerde maskelerle dolaşmak,yalana riyaya bulaşmak demek değilmidir?Kalp kırmak,onarılmaz bir yara değil midir?samimi olmak ruha deva değil midir?


Hayat o kadar kısadır ki,kırılan kalbleri onarmaya zaman kalmayabilir.Kazanılan günahları afettirmek çok zor olabilir.Gülümsemek o kadar zor birşey değildir,şayet kalbi güzel kılabilirsek.


Mal,mülk dünya malı.Olmalı ama bağlanmamalıyız.Haram olmamalı.alın teri olmalı.Bizi yaşatmalı bizi ayırmamalı.İyiliğe kullanılmalı.Mutluluğumuza mutluluk katmalı.Şeytana kapıları kapatmalı.


Bizler dünyada çöp saklayan değil,mutluluk dağıtan ve bununla mutlu olan kişiler olmalıyız.Aklımızı hak yolunda kullanıp,adaleti elimizden bırakmamalıyız.


Kazanmak ne için,kime göre,neden?eğer davranışlarımızı değiştirmiyorsa öğrendiklerimiz,bilin ki kutsağımızda kalır sevinçlerimiz.Bu durumda;
Diyor ya atalarımız 'malda yalan mülk te yalan var birazda sen oyalan'dan başka bir şey olmaz bu dünyada yaşantımız'.

Bu yazı toplam 17922 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber